سیستم نگهداری و تعمیرات بهبود

02188272631   09381006098  
تعداد بازدید : 60
5/6/2023
hc8meifmdc|2011A6132836|PM_Website|tblnews|Text_News|0xfdff93d6020000004001000001000700

راهنمای عملکرد کارگزاری بورس آمریکا[1]

1- تعریف کارگزار[2]

هر فردی که در امورتجاری مرتبط با دادوستد اوراق بهادار و به حساب دیگران فعالیت کند کارگزار است. تشخیص کارگزار در مواردی به سادگی صورت نمی‌پذیرد. بازاریابان[3] که خریداران، فروشندگان و سرمایه‌گذاران را برای کارگزار- معامله‌گران می‌یابند، مشاوران سرمایه‌گذاری[4] و مالی و افرادی که خدمات پشتیبانی[5] کارگزار- معامله‌گران را مهیا می‌کنند نیز، ممکن است ملزم به اخذ مجوز کارگزاری باشند.

 

2- تعریف معامله‌گر[6]

هر فردی که به خرید و فروش اوراق بهادار به حساب خودش و از طریق یک کارگزار یا به هر صورت دیگر، بپردازد معامله‌گر است. بازارسازان به‌طور مشخص معامله‌گر محسوب می‌شوند.

 

3- کارگزاران و معامله‌گران به طور معمول باید از کمیسیون مجوز دریافت کنند

بخش 15 قانون 1934 استفاده از پست الکترونیک[7] یا هر نوع وسیله ارتباطی تجاری بین ایالتی که بر معاملات هرگونه اوراق بهادار اثر می‌گذارد را توسط هر کارگزار و معامله‌گری که مجوز کمیسیون بورس اوراق بهادار (SEC) را ندارد، غیرقانونی اعلام کرده است. در این میان چند استثنا به قرار زیر وجود دارد:

 

3-1  افراد مرتبط با کارگزار- معامله‌گر

اشخاص حقیقی[8] که برای کارگزار- معامله‌گر ثبت شده کار می‌کنند، افراد مرتبط خوانده می‌شوند. این افراد هر چند از ثبت در کمیسیون اوراق بهادار معافند اما ملزم به کسب مجوز فعالیت از تشکل خودانتظامی هستند که در حوزه آن فعالیت می‌کنند.

 

3-2  کارگزار- معامله‌گر درون ایالتی

کارگزار- معامله‌گرانی که صرفاً در یک ایالت فعالیت می‌کنند ملزم به دریافت مجوز از کمیسیون نیستند. تمامی معاملات آنها باید در یک ایالت صورت گیرد به این معنی که چنین کارگزار- معامله‌گری قادر به شرکت در معاملات بورس‌های ملی[9] یا سیستم قیمت‌گذاری انجمن ملی معامله‌گران اوراق بهادار (Nasdaq) نخواهد بود. در این بین استثنایی برای کارگزار- معامله‌گرانی که اوراق قرضه شهرداری یا دولتی[10] را دادوستد می‌کنند وجود ندارد و این اشخاص ملزم به ثبت به عنوان کارگزار معامله‌گر اوراق قرضه شهرداری یا دولتی هستند.

 

3-3  معافیت ناشر

شرکت می‌تواند بدون داشتن مجوز کارگزاری یا معامله‌گری مستقیماً اقدام به عرضة اوراق خود به عموم کند. کارکنان یا افرادی که در امر فروش اوراق به ناشر کمک می‌کنند ممکن است ملزم به اخذ مجوز مزبور باشند.

 

4- مقررات مربوط به کارگزاران و معامله‌گران اوراق قرضه شهرداری و دولتی

کارگزار- معامله‌گرانی که فعالیت خود را به خرید و فروش اوراق قرضه شهرداری و دولتی منحصر کرده‌اند ملزم به اخذ مجوز کلی فعالیت[11] نیستند. این اشخاص در صورتی که مؤسسه مالی[12] (بانک، بانک خارجی و مؤسسه پس‌انداز) نباشند ملزم به اخذ مجوز کارگزار- معامله‌گری اوراق قرضه شهرداری و دولتی هستند. مؤسسات مالی که به معاملات فوق می‌پردازند ملزم‌اند مقام ناظر مربوط به حوزة فعالیت خود را از انجام فعالیت مزبور آگاه سازند.

 

5- مقررات مؤسسات مالی

بانک‌ها با توجه به آن که طبق تعریف قانون کارگزار یا معامله‌گر نیستند، شامل مقررات SEC نمی‌شوند، اما افراد مرتبط به بانک‌ها که به خرید و فروش اوراق بهادار می‌پردازند ملزم به اخذ مجوز تحت قوانین SEC هستند. استثنائات مربوط به بانک الزاماً به دیگر مؤسسات مالی همچون مؤسسات وام و پس‌انداز و اتحادیه‌های اعتباری تصری نمی‌یابد.

 

 

6- چگونگی اخذ مجوز کارگزار- معامله‌گری

مراحل دریافت مجوز کارگزار- معامله‌گری با تکمیل فرم BD که توسط SEC در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد، آغاز می‌شود. این فرم برای تقاضای عضویت در نهادهای خودانتظام نظیر اتحادیة ملی معامله‌گران اوراق بهادار (NASD) یا بورس‌های اوراق بهادار ملی، آگاه ساختن نهاد ناظر از فعالیت روی اوراق قرضه دولتی و تقاضا برای مجوز فعالیت کارگزار- معامله‌گری در ایالتی خاص نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرم مزبور در بردارندة سؤالاتی از پیشینه، افراد اصلی و کنترل کننده، کارکنان و سرمایه متقاضی است. SEC در مرحلة ثبت متقاضی هزینه‌ای دریافت نمی‌کند، اما نهادهای خودانتظام ایالتی ممکن است چنین هزینه‌ای مطالبه نمایند. متقاضی با پرکردن فرم BD در بایگانی ثبت مرکزی،[13] که توسط NASD نگهداری می‌شود، ثبت نام می‌کند. SEC در صورت وجود نقص در فرم آن را به متقاضی برمی‌گرداند. 45 روز پس از ارسال فرم تکمیل شده، SEC پاسخ خود را مبنی بر اعطای مجوز یا شروع مذاکرات برای رد یا قبول درخواست، اعلام می‌کند. محدودیت زمانی 45 روزه برای نهادهای خودانتظام وجود ندارد.

به طور خلاصه یک کارگزار- معامله‌گر نمی‌تواند فعالیت خود را آغاز کند تا زمانی که:

-         SEC مجوز فعالیت وی را صادر کند؛

-         عضو یک نهاد خودانتظام و همچنین به طور معمول عضو شرکت محافظت از سرمایه‌گذاران اوراق بهادار[14] شود؛

-         مقررات ایالت مربوط به حوزة فعالیت خود را برآورده کند؛

-         افراد مرتبط با وی معیارهای صلاحیت موجود در مقررات را دارا باشند.

 

 

6-1  عضویت در نهاد خودانتظام

کارگزار- معامله‌گر پیش از آغاز فعالیت خود باید به عضویت یک نهاد خودانتظام درآید. NASD و کلیه بورس‌های اوراق بهادار ثبت شده، نهاد خودانتظام محسوب می‌شوند. نهادهای خودانتظام، SEC را در تنظیم و نظارت بر فعالیت کارگزار- معامله‌گران یاری می‌دهند. در صورتی که کارگزار- معامله‌گری منحصراً در یک بورس فعالیت کند تنها ملزم به عضویت در آن بورس است و اگر در فرابورس[15] دادوستد کند باید به عضویت NASD درآید و در صورتی که در هر دو بازار معامله کند می‌بایست عضویت هر دو را کسب کند.

در صورتی که کارگزار- معامله‌گری به دادوستد اوراق قرضه شهرداری بپردازد باید فعالیت خود را با مقررات هیئت قانون‌گذاری اوراق قرضه شهرداری[16] (MSRB) تطبیق دهد. MSRB نیز یک نهاد خودانتظام است که نظارت به اجرای مقررات آن توسط NASD صورت می‌گیرد.

 

6-2  عضویت در شرکت محافظت از سرمایه‌گذاران اوراق بهادار (SIPC)

هر کارگزار- معامله‌گر ثبت شده ملزم به عضویت در SIPC است مگر آن که فعالیت اصلی آن در خارج از آمریکا باشد یا تنها شامل فروش و توزیع سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بیمه گردد. هر عضو SIPC باید سالانه مبلغی را به این نهاد بپردازد. SIPC باید اطمینان یابد که در صورت انحلال شرکت کارگزاری هر مشتری تا مبلغ 500.000 دلار دریافت خواهد کرد.

6-3  مقررات ایالتی

هر ایالتی قوانین داخلی خود را در مورد الزامات فعالیت کارگزار- معامله‌گران دارد که باید توسط آنان مراعات شود.

 

6-4  افراد مرتبط

هر یک از شرکاء، مدیران، مسئولان، مدیران شعبه، و کارکنان یا هر شخص کنترل کننده کارگزار- معامله‌گر، یا کنترل شونده توسط کارگزار- معامله‌گر افراد مرتبط محسوب می‌شوند. کارگزار- معامله‌گر باید مشخصات افراد وابسته‌ای را که ممکن است رفتارشان بر دادوستد اوراق بهادار تأثیر داشته باشد به سازمان خودانتظام اعلام کند. صلاحیت این افراد باید مورد تأیید قرار گیرد. این افراد باید آزمون‌های را پشت سر بگذارند. چنانچه فردی قرار باشد روی فعالیت به خصوصی متمرکز شود، مانند فروش برخی اوراق خاص نظیر اوراق قرضه شهرداری، طرح مشارکت مستقیم (مشارکت محدود) یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، کافی است آزمون همان رشته خاص را بگذراند. برای انجام فعالیت‌های مرتبط با دادوستد قراردادهای اختیار معامله و مانند آن، فرد مرتبط ملزم است علاوه بر آزمون جامع آزمون اختصاصی را هم پشت سر بگذارد.

 

6-5  مجوز فعالیت کارگزار- معامله‌گر جانشین[17]

جانشین کارگزار- معامله‌گر، در واقع، همه دارایی‌ها و تعهدات کارگزار- معامله‌گر پیشین را به عهده می‌گیرد و به فعالیت او ادامه می‌دهد. این شخص باید ظرف 30 روز فرم BD و پیوست آن را تکمیل و ارایه کند. در این فرم باید قید شود که درخواست کننده، جانشین کارگزار- معامله‌گر قبلی است.

6-6  پایان فعالیت کارگزار- معامله‌گر

هرگاه کارگزار- معامله‌گر تصمیم به پایان فعالیت خود بگیرد موظف است فرم مخصوص پایان فعالیت کارگزار- معامله‌گر را به کمیسیون بورس و اوراق بهادار و سازمان خودانتظامی که عضویت آن را در اختیار دارد، ارایه کند. در این فرم از کارگزار- معامله‌گر خواسته شده است مبلغ دقیق وجه یا اوراق بهاداری که به مشتریان بدهکار است، و این که آیا این مبلغ موردنظر موضوع هرگونه پروندة قضایی، حکم پذیرفته شده دادگاه، حق تأمین طلب، یا ادعای مشتریان هست یا خیر، را اعلام نماید.

 

7- مسئولیت مالی کارگزار معامله‌گر

وضعیت مالی کارگزار-معامله‌گر باید قابل‌اطمینان[18] باشد. این مسئله در قوانین مرتبط با مسئولیت‌ مالی کارگزار- معامله‌گر که اهداف ذیل را دنبال می‌کند، در نظر گرفته شده است:

-       تأمین امنیت وجوه و اوراق بهادار مشتری که در اختیار کارگزار- معامله‌گر است؛

-       اطمینان از نگهداری مناسب[19] سوابق وجوه و اوراق مزبور؛

-       الزامات دقت و صحت گزارش‌ها و دفاتر.

این قوانین کارگزار-معامله‌گر را ملزم می‌کنند مقدار مشخصی از دارایی‌های با نقدیندگی بالا نگهداری کند که در صورت لزوم بتواند آنها را نقد کند.

 

7-1  قانون مربوط به سرمایه خالص[20]

هدف از این قانون الزام کارگزار- معامله‌گر به نگهداری میزان مشخصی دارایی نقدپذیر[21] به طور مداوم است تا در صورت ادعای مشتری کارگزار- معامله‌ فوراً قادر به پاسخگویی باشد. براساس این قانون کارگزار- معامله‌گر ملزم است تا نسبت‌های مشخص و سطح معینی از حداقل سرمایه را نگهداری کند. حداقل سرمایه با توجه به فعالیت کارگزار- معامله‌گر تعیین می‌شود به عنوان مثال کارگزار- معامله‌گری که حساب مشتریان را نیز نگهداری می‌کند ملزم به داشتن حداقل 250.000 دلار سرمایه خالص است.

 

7-2  استفاده از حساب مشتری

کارگزار معامله‌گری که از مانده بستانکار[22] مشتری استفاده می‌کند باید رویه‌ای اتخاذ کند تا اطلاعاتی از قبیل موارد زیر را به وی ارایه دهد:

-         میزان موجودی مزبور؛

-         اطمینان از این که این وجوه توسط کارگزار- معامله‌گر استفاده نمی‌شود؛

-         اطمینان از قابل‌پرداخت بودن وجوه در زمان درخواست مشتری.

 

7-3  قانون حمایت از مشتری

این قانون از وجوه و اوراق بهادار مشتری که در اختیار کارگزار- معامله‌گر است، حمایت می‌کند. مطابق این قانون کارگزار- معامله‌گر باید کنترل و تصرف اوراق بهاداری که چه به صورت کامل و چه اعتباری به حساب مشتری خریداری شده است را در اختیار داشته باشد و گزارش روزانة آن را ارایه دهد. کارگزار- معامله‌گر ملزم است در گزارش‌های ادواری میزان وجوه مشتری را که در اختیار دارد، تعیین کند. در صورتی که وجوه مزبور از میزان مشخصی فراتر رود کارگزار- معامله‌گر موظف است آن را در حساب بانکی جهت انتفاع مشتری سپرده کند.

7-4  دفاتر، سوابق و گزارش‌های لازم

کارگزار- معامله‌گر موظف است دفاتر و سوابق خاصی را که حاوی جزئیات معاملات اوراق بهادار و وضعیت وجوه و اوراق بهادار مشتریان هستند، تهیه و نگهداری کند. کارگزار- معامله‌گر ملزم است تا کپی سوابق مورد درخواست SEC را به صورت ادواری تهیه و ارسال کند. این سوابق، گزارش‌های مالی فصلی و سالانه را دربردارد. گزارش‌های مالی سالانه باید به تأیید حسابرسان مستقل عمومی برسد. کارگزار معامله‌گر همچنین ملزم است تا وضعیت خالص سرمایه، نگهداری سوابق[23] و مشکلات اجرایی را به SEC و نهاد خود انتظام حوزة فعالیت خود اطلاع دهد.

 

8- بازرسی و بررسی

کارگزار معامله‌گران مورد بازرسی SEC و نهاد خودانتظام حوزة فعالیت خود قرار می‌گیرند. نهاد خودانتظام طی شش ماه پس از اعطای مجوز، کارگزار-معامله‌گر را به‌منظور اطمینان از رعایت قوانین مربوط به مسئولیت امور مالی، مورد بازرسی قرار می‌دهد و این کار را تا 12 ماه پس از اعطای مجوز در مورد رعایت کلیة قوانین به انجام می‌رساند. هر کارگزار-‌ معامله‌گری ملزم است دفاتر و اسناد خود را در هر وقت مقتضی در اختیار SEC قرار دهد.

 

9- اوراق بهادار دزدیده و مفقود شده

به‌طور کلی تمامی کارگزار- معامله‌گران ملزم هستند تا در "برنامة اوراق بهادار دزدیده و مفقود شده"[24] ثبت‌نام کنند. تنها استثنا شامل کارگزار- معامله‌گرانی است که فعالیت معاملاتی خود را محدود به دادوستد اوراق بهادار در تالار بورس می‌کنند و به اوراق مشتریان خود دسترسی ندارند.

 

10- الزامات انگشت‌نگاری

به‌طور عمومی هر شریک، مدیر یا کارمند کارگزار- معامله‌گر باید الزامات انگشت‌نگاری آمریکا را رعایت کند.

 

11- اخلاق حرفه‌ای کارگزار- معامله‌گر

کارگزار- معامله‌گر نیز مانند دیگر فعالان بازار اوراق بهادار موظف است همة ضوباط عمومی مبارزه با کلاهبرداری مندرج در قانون فدرال اوراق بهادار و دیگر الزام‌های اخلاق حرفه‌ای صنعت اوراق بهادار را به دقت رعایت کند. قانون مبارزه با کلاهبرداری هرگونه افشای اطلاعات نادرست یا حذف اطلاعات مهم و اساسی که منجر به گمراهی افراد شود، همچنین هرگونه عمل فریب‌کارانه یا اقدام به دستکاری بازار خرید و فروش اوراق بهادار را ممنوع اعلام کرده است.

 

11-1  رعایت انصاف در دادوستد[25]

کارگزار- معامله‌گر موظف است در انجام دادوستد شرط انصاف را مطابق بخش مبارزه با کلاهبرداری قانون اوراق بهادار به طور کامل رعایت کند. براین اساس، کمیسیون بورس اوراق بهادار و دادگاه‌ها وظایف مشخصی از جمله، سرعت در انجام سفارش، افشای اطلاعات مهم و اساسی، دریافت منطقی هزینه‌ها، و افشای کامل هرگونه تضاد منافع را برای کارگزار- معامله‌گران در نظر گرفته‌اند.

 

 

 

11-2  انجام سفارش مشتری به بهترین شکل

کارگزار- معامله‌گر ملزم است با توجه به شرایط مندرج در سفارش مشتری بهترین موقعیت ممکن را برای وی فراهم کند. مقررات سازمان‌های خودانتظام نیز به این موضوع توجه داشته‌اند. به عنوان مثال، اعضای NASD باید بهترین بازار را برای خرید یا فروش اوراق بهادار مشتری فراهم کنند به شکلی که قیمت دادوستد انجام شده در شرایط بازار تا حدممکن دلخواه مشتری باشد.

 

11-3  قانون تأیید مشتری[26]

کارگزار- معامله‌گر باید پیش از انجام دادوستد یا به هنگام انجام آن، اطلاعات مشخصی را به شرح زیر در اختیار مشتری قرار دهد:

-        تاریخ، زمان، مشخصات، قیمت، و تعداد سهام قابل‌معامله؛

-        هزینه‌های قابل پرداخت شامل کارمزد و سایر هزینه‌ها؛

-        سایر اطلاعات عمومی و اختصاصی، مانند میزان بازدهی در معاملات اوراق بدهی.

 

11-4  اعلام میزان اعتبار مشتری

در هنگام خرید اعتباری اوراق بهادار، کارگزار- معامله‌گر موظف است وضعیت اعتبار و موقعیت حساب مشتری را برای او شرح دهد. این اقدام باید پیش از انجام خرید اعتباری صورت گیرد. کارگزار- معامله‌گر باید اطلاعات موردنظر را به هنگام گشایش حساب در اختیار مشتری قرار دهد. همچنین ارایه صورت وضعیت حساب اعتباری مشتری، حداقل هر سه ماه یک‌بار، ضروری است.

 

11-5  محدودیت‌های فروش استقراضی

فروش استقراضی به‌گونه‌ای از فروش اوراق بهادار اطلاق می‌شود که در آن فروشنده مالک اوراق نیست. قانون، فروش استقراضی اوراق بهادار را در شرایط نزولی بازار محدود کرده است. قانون به طور عمومی، فروش اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس را که متعلق به خود شخص نیست، تنها به قیمت بالاتر از یا برابر با آخرین قیمت معاملاتی اوراق مزبور مجاز دانسته است. به همین ترتیب، براساس مقررات NASD، فروش استقراضی در بازارهای فرابورس (OTC) ممنوع است.

 

11-6  دادوستد در خلال عرضه[27] اوراق بهادار

قوانین موجود، مواد خاصی را برای جلوگیری از دستکاری قیمت اوراق عرضه شده توسط دست‌اندرکاران عرضه این اوراق در نظر گرفته است. در قانون 101، پذیره‌نویس، کارگزار- معامله‌گر و دیگر دست‌اندرکاران عرضه اوراق بهادار از هرگونه خرید اوراق مزبور در حال عرضه، در طول دورة سکون[28]، منع شده‌اند. دورة سکون از یک یا پنج روزکاری (بسته به ارزش حجم دادوستد اوراق) و ارزش عمومی شناور[29] ناشر، پیش از قیمت‌گذاری آغاز می‌شود و تا پایان عرضه عمومی ادامه خواهد داشت. البته استثناهایی مانند دادوستد اوراق ناشران بزرگ‌ (اوراقی با متوسط ارزش دادوستد روزانه یک میلیون دلار یا بیشتر و ارزش عمومی شناور ناشر حداقل 150 میلیون دلار) توسط پذیره‌نویسان وجود دارد. همچنین، فعالیت‌های زیر نیز در خلال عرضه و در شرایط خاص، مجاز شناخته شده است:

-                    افشای گزارش‌های پژوهشی؛

-                    انجام سفارش‌های توصیه نشده؛

-                    خرید یک گروه یا یک سبد مرکب از 20 نوع یا بیشتر اوراق بهادار؛

-                    اجرای اختیار معامله، حق‌تقدم، گواهی تشویق خرید اوراق قرضه[30]، و اوراق بهادار قابل‌تبدیل؛

-                    معاملات کمتر از 2% متوسط ارزش دادوستد روزانه؛

-                    فروش اوراق بهادار به خریداران نهادی شناخته شده[31].

در قانون 102، ناشر اوراق بهادار، دارنده اوراق قابل فروش[32] و خریداران وابسته به آنها از هرگونه پیشنهاد قیمت، یا خرید این نوع اوراق و دیگر اوراق وابسته به آن در طول دوره سکون منع شده‌اند.

قانون 104 شرایط خاص افشای اطلاعات، بایگانی سوابق، انتشار اطلاعیه، و قیمت‌گذاری را با هدف تثبیت قیمت اوراق عرضه شده در سطح دلخواه و تسهیل عرضه عمومی به کارگزار معامله‌گران گوشزد می‌کند.

 

11-7  ممنوعیت دادوستد مبتنی بر اطلاعات نهانی

کمیسیون بورس و اوراق بهادار و دادگاه‌ها از قانون 5-ب10 برای ممنوعیت استفاده اشخاص از هرگونه اطلاعات مهم غیرعمومی در خرید یا فروش اوراق بهادار و در نتیجه زیرپاگذاشتن اعتماد و اطمینان طرف ثالث استفاده کرده‌اند. بخش ج15 کارگزار- معامله‌گران را به تدوین و اجرای سیاست‌ها و رویه‌های خاص به‌منظور جلوگیری از سوءاستفاده کارکنان از هرگونه اطلاعات مهم و اساسی غیرعمومی ملزم کرده است. از آنجا که کارکنان بخش عملیات بانک سرمایه‌گذاری[33] کارگزار- معامله‌گر به طور معمول به اطلاعات اساسی غیرعمومی دسترسی دارند، مؤسسه‌های کارگزاری باید روش‌هایی را برای محدود کردن جریان این‌گونه اطلاعات و جلوگیری از دادوستد اوراق بهادار توسط کارکنان خود در پیش گیرند. به این ترتیب، کارگزار- معامله‌گر می‌تواند در قبال هرگونه ادعایی مبنی بر انجام دادوستد مبتنی بر اطلاعات نهانی از خود دفاع کند. اقدامات زیر به منظور جلوگیری از انجام دادوستد متکی بر اطلاعات نهانی توسط کارکنان کارگزار- معامله‌گر توصیه می‌شود:

-         آموزش کارکنان برای آگاهی از ممنوعیت‌ها؛

-         ممنوعیت دادوستد توسط کارکنان؛

-         ایجاد موانع فیزیکی[34]؛

-         مجزا کردن برخی از بخش‌های اداری؛

-         محدود کردن دادوستد کارکنان بخش بانک سرمایه‌گذاری.

 

11-7-1  دادوستد اعضای بورس‌ها، کارگزاران و معامله‌گران

کارگزار- معامله‌گرانی که عضو بورس‌های ملی اوراق بهادار هستند ملزم به رعایت مقررات تکمیلی در خصوص دادوستد در بورس هستند. برای مثال، دادوستد در بورس برای خود و به حساب خود آنها، و حساب افراد وابسته به آنها، یا حساب در اختیار خود یا وابستگان آنها ممنوع است. البته در این مورد نیز استثناهایی از جمله دادوستد بازارگردان‌ها و دادوستد از طریق دیگر اعضا وجود دارد.

 

11-7-2  اعطای اعتبار برای خرید اوراق تازه منتشر شده

کارگزار- معامله‌گری که دست‌اندرکار توزیع اوراق تازه منتشر شده است، برای دادن اعتبار به مشتری خود برای خرید این نوع اوراق باید مقررات خاصی را رعایت کند. این دسته از کارگزار- معامله‌گران باید به هنگام انجام هر دادوستد یا پیش از آن ظرفیت معاملات خود را به طور کتبی به اطلاع مشتری برسانند.

 

11-7-3  تعهدات انجام سفارش

کارگزار- معامله‌گرانی که بازارگردان[35] Nasdq یا بورس بازارگردان ویژه[36] هستند ملزم به رعایت مقررات خاص انتشار قیمت‌ها و انجام سفارش‌های مشتری هستند. این دو نوع کارگزار- معامله‌گر با توجه به توانایی انجام معامله به حساب خود و همچنین در دست داشتن سفارش مشتریان، دارای وظایف ویژه‌ای در بازارهای اوراق بهادار هستند. رعایت این دسته از مقررات، در نهایت، به افزایش اطلاعات در دسترس مردم در زمینه قیمت‌های مناسب خرید و فروش موردنظر سرمایه‌گذاران می‌انجامد. بازارگردان و بازارگردان ویژه باید اطلاعات قیمت‌های پیشنهادی را منتشر کنند. این اطلاعات باید بهترین قیمتی باشدکه او مایل به انجام دادوستد است. (پایین‌ترین قیمتی که معامله‌گر برای فروش اوراق بهادار از مشتری قبول می‌کند و بالاترین قیمتی که برای خرید اوراق بهادار حاضر به پرداخت به مشتری است.) سفارش محدود به سفارش‌هایی گفته می‌شود که دارای قیمت مشخص هستند. طبق قانون، بازارگردان و بازارگردان ویژه باید برخی سفارش‌های محدود دریافتی خود را به طور علنی اعلام کنند. از جمله، در صورتی که سفارش محدود به قیمتی بهتر از قیمت پیشنهادی بازارگردان یا بازارگردان ویژه بوده باشد.

آشنایی با ساختار کارگزاری اوراق بهادار در بورس مالزی

 

1- کارگزار جامع و کارگزار محدود

کارگزار اوراق بهادار برای شروع فعالیت خود موظف است به کمیسیون اوراق بهادار برای صدور مجوز و به شرکت بورس و اتاق پایاپای برای عضویت در این دو نهاد درخواست ارائه کند. کارگزاران فعال در بورس اوراق بهادار مالزی براساس نوع مجوزی که از کمیسیون اوراق بهادار دریافت کرده‌اند به دو دسته کارگزار جامع[37] و کارگزار محدود[38] تقسیم می‌شوند.

انواع فعالیت‌های کارگزار جامع که مطابق با بخش 4 قانون اوراق بهادار مالزی برای آن مجوز صادر می‌شود عبارت‌اند از:

1- دادوستد اوراق بهادار برای خود و به حساب خود یا به حساب مشتری و به نمایندگی از طرف او؛

2- تأمین مالی شرکت‌ها[39] و خدمات مشاوره؛

3- خدمات امانت‌پذیری[40] و مدیریت صندوق سرمایه‌گذاری؛

4- فعالیت در زمینه قراردادهای آتی[41]؛

5- دادوستد اوراق قرضه دولتی و شرکتی؛

6- دادوستد و فعالیت در زمینة هرگونه اوراق جدید و تازه معرفی شده با مجوز کمیسیون؛

7- فعالیت در زمینه صندوق قابل معامله در بورس[42]، در صورت رعایت همه قوانین و مقررات و دستورالعمل‌های مربوطه؛

8- فعالیت در هر زمینه‌ای که در قوانین و مقررات کمیسیون برای کارگزار جامع مجاز شناخته شده است.

انواع فعالیت‌های کارگزار محدود که مطابق با بخش 4 قانون اوراق بهادار مالزی برای آن مجوز صادر می‌شود نیز عبارت‌اند از:

1- دادوستد اوراق بهادار برای خود و به حساب خود و به حساب مشتریان؛

2- تأمین منابع مالی برای حساب اعتباری مشتریان از بانک‌ها؛[43]

3- فعالیت در زمینه صندوق‌های قابل معامله در بورس؛

4- فعالیت در زمینه هرگونه ابزار مالی دارای مجوز کمیسیون که برای این دسته از کارگزاران مجاز شناخته شده است؛

 

2- فعالیت کارگزار جامع در زمینة قراردادهای آتی

کارگزار جامع مجاز است فعالیت خود را در زمینه قرارداد آتی از طریق یک شرکت وابسته یا زیر پوشش دارای مجوز و با عنوان "شرکت مجاز قراردادهای آتی" انجام ‌دهد.

 

2-1  الزام‌های قانونی برای فعالیت در زمینه قراردادهای آتی

برای فعالیت در زمینة قراردادهای آتی، کارگزار جامع موظف است الزام‌های قانونی مشخصی را به شرح زیر مورد توجه قرار دهد:

1- مجوزهای کمیسیون برای نمایندگان کارگزار قراردادهای آتی که برای شرکت مجاز قراردادهای آتی کار می‌کنند و در دفتر مرکزی یا هر یک از شعبه‌های کارگزار جامع مستقر شده‌اند، باید با یکدیگر متفاوت باشد.

2- فعالیت‌های مجاز کارگزاری قراردادهای آتی که در دفتر مرکزی کارگزار جامع و/یا هر یک از شعبه‌های آن انجام می‌شود، در موارد زیر باید به‌طور کامل از دیگر فعالیت‌های کارگزار جامع باشد:

الف) کارکنان کارگزار جامع و شرکت مجاز قراردادهای آتی به هیچ‌وجه نباید مشترک باشند، مگر در انجام امور سیستم پشتیبانی و عملیات مربوط به انجام امور کارگزاری قراردادهای آتی در دفتر مرکزی یا هر یک از شعبه‌ها؛

ب) امور سیستم پشتیبانی و عملیات مربوط به انجام امور کارگزاری قراردادهای آتی در دفتر مرکزی یا هر یک از شعبه‌ها همواره باید زیرنظر شرکت مجاز قراردادهای آتی انجام شود؛

پ) ایجاد دیوار حایل امنیتی برای جلوگیری از انتقال اطلاعات میان اعضای نزدیک شرکت مجاز و نمایندگان کارگزاری قراردادهای آتی با نمایندگان معامله‌گر کارگزار جامع، شامل:

- جداسازی فیزیکی امکانات دادوستد ویژه کارگزاری قراردادهای آتی از سیستم خودکار معاملات کارگزار جامع.

- ایجاد سیاست‌ها و رویه‌های خاص ممنوعیت دسترسی به امکانات دادوستد ویژه کارگزاری قراردادهای آتی و سیستم خودکار معاملات.

3- در مورد نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات:

الف) شرکت مجاز قراردادهای آتی موظف است یک نفر یا بیشتر از مسئولان نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات خود را برای نظارت بر فعالیت‌های انجام شده در دفتر مرکزی و/یا هر یک از شعبه‌ها به‌کار بگمارد، هر چند ممکن است نیازی به حضور فیزیکی شخص نباشد، مگر این که نظر بورس اوراق بهادار این‌گونه باشد؛

ب) صرف‌نظر از مفاد بند 1 و در صورتی که نظر بورس اوراق بهادار و/یا کمیسیون به‌گونه‌ای دیگر نباشد، شرکت مجاز قراردادهای آتی می‌تواند از بخش نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات کارگزار جامع بخواهد که وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات را در این شرکت نیز به عهده گیرد، به این شرط که:

- لطمه‌ای به نقش و وظایف مسئولان نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات کارگزار جامع وارد نشود؛

- مسئول نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات کارگزار جامع آزمون موردنظر شرکت بورس را در این زمینه پشت سرگذاشته باشد.

4- کارگزار جامع موظف است طی یک بیانیه کتبی خطاب به بورس اوراق بهادار موارد زیر را اعلام کند و از شرکت مجاز قراردادهای آتی نیز بخواهد مشابه همین بیانیه را خطاب به شرکت بورس اوراق بهادار تهیه و ارسال کند. فرم مخصوص تهیه این بیانیه توسط بورس اوراق بهادار و شرکت بورس اوراق بهادار تنظیم شده است:

الف) مشخصات نماینده کارگزار در امور قراردادهای آتی مستقر در دفتر مرکزی کارگزار جامع و/یا هر یک از شعبه‌ها و هرگونه تغییرات احتمالی ایجاد شده در آینده؛

ب) انواع فعالیت‌های نماینده کارگزار در امور قراردادهای آتی، به حساب خود یا به عنوان عامل

5- کارگزار جامع موظف است محل دقیق اعضای داخلی مستقر در دفتر مرکزی کارگزار جامع و/یا هر یک از شعبه‌ها را به بورس اوراق بهادار و کمیسیون اطلاع دهد و از شرکت مجاز قراردادهای آتی نیز بخواهد همین اطلاعات را به بورس اوراق بهادار و کمیسیون بورس و اوراق بهادار اطلاع دهد. این اطلاعات باید حداقل چهارده (14) روزکاری پس از آغاز به کار اعضای داخلی در کارگزار جامع ارسال شود.

کارگزار جامعی که قصد ادغام فعالیت‌های کارگزاری قراردادهای آتی شرکت مجاز قراردادهای آتی با دیگر فعالیت‌های کارگزار جامع را دارد موظف است موارد زیر را رعایت کند:

1-مقررات کاری شرکت بورس و اتاق پایاپای در خصوص انتقال عضویت از شرکت مجاز قراردادهای آتی به کارگزار جامع و انتقال سهم کارگزار جامع در صندوق جبران خسارت؛

2-هرگونه شرایط و ضوابط تعیین شده توسط بورس اوراق بهادار، شرکت بورس، اتاق پایاپای و/یا کمیسیون اوراق بهادار.

 

3- فعالیت در زمینة مدیریت صندوق قرارداد آتی

کارگزار جامع مجاز است فعالیت‌های مربوط به مدیریت صندوق قرارداد آتی را نیز همزمان با سایر فعالیت‌های خود و با توجه به الزام‌های زیر انجام دهد:

1- کارگزار جامع طبق قانون قراردادهای آتی دارندة مجوز کارگزاری قرارداد آتی است؛

2- کارگزار جامع افرادی را برای کار تمام وقت در زمینه مدیریت صندوق قرارداد آتی استخدام کرده یا خواهد کرد (نماینده‌(های) مدیر صندوق قرارداد آتی)؛

3- نماینده‌(های) مدیر صندوق قرارداد آتی باید آزمون‌(های) موردنظر کمیسیون را در این زمینه خاص پشت سرگذاشته باشد، مگر در شرایط زیر:

الف) پیش از این دارای مجوز نمایندگی مدیر صندوق قرارداد آتی بوده باشد؛

ب) دارای مجوز نمایندگی معامله‌گر باشد.

 

4- فعالیت کارگزار جامع در زمینه مدیریت صندوق سرمایه‌گذاری

1- کارگزار جامع باید شخص یا اشخاصی را به صورت تمام وقت و با عنوان نماینده یا نمایندگان معتمد مدیر صندوق استخدام کند؛

2- نماینده مدیر صندوق باید امتحانات ویژه کمیسیون را پشت سر بگذارد، مگر این‌که:

الف) پیش از این مجوز نمایندگی مدیر صندوق را دریافت کرده باشد؛

ب) پیش از این مجوز نمایندگی معامله‌گر را دریافت کرده باشد.

3- نماینده معامله‌گر به شرطی می‌تواند به عنوان نماینده مدیر صندوق استخدام شود یا به کار گرفته شود که شرایط یاد شده را دارا باشد؛

4- نماینده مدیر صندوق نباید برای خود دادوستد اوراق بهادار انجام دهد، مگر در مورد:

الف) هرگونه اوراقی که پیش از آغاز به کار به عنوان نماینده مدیر صندوق مالک آن بوده است؛

ب) اوراقی که پیش از این با عنوان اختیار معامله سهام کارکنان در اختیار داشته است.

این‌گونه دادوستدهای مجاز هم باید با رعایت الزام‌های مربوط به معاملات کارکنان انجام شود.

 

5- دادوستد اوراق بدهی توسط کارگزار محدود و کارگزار جامع

کارگزار محدود می‌تواند اوراق بدهی خصوصی[44] قیمت نخورده شرکتی را که سهام آن در بورس پذیرفته و قیمت خورده شده است با عنوان کارگزار اصلی[45] یا عامل و با حفظ شرایط زیر دادوستد کند:

1- کارگزار محدود باید همواره سرمایه کافی (یک‌صد میلیون رینگیت مالزی) یا به میزان مورد نظر بورس یا کمیسیون در اختیار داشته باشد.

2- از نیروهای باتجربه و تخصص کافی و کنترل‌های داخلی لازم برخوردار باشد؛

کارگزار محدود مجاز به فعالیت‌ در بازار اولیه اوراق بدهی نیست، مگر به عنوان:

الف) پذیره‌نویس فرعی[46] و/ یا

ب) عامل در عرضة خصوصی[47]

کارگزار محدود می‌تواند اوراق بدهی خصوصی را که همان اوراق قرضه بدون تضمین (Debenture) است که توسط ناشر پذیرفته نشده منتشر شده است، با توجه به شرایط زیر دادوستد کند:

1- کارگزار محدود باید سرمایه کافی (یک‌صد میلیون رینگیت مالزی) یا به میزان موردنظر بورس یا کمیسیون در اختیار داشته باشد؛

2- تجربه و تخصص کافی و کنترل‌های داخلی لازم را در اختیار داشته باشد؛

3- کارگزار محدود در بازار اولیه این‌گونه اوراق نمی‌تواند فعالیت کند، مگر به عنوان:

الف) پذیره‌نویس فرعی و/یا

ب) عامل در عرضة خصوصی

برای دادوستد اوراق بدهی خصوصی، کارگزار محدود لازم نیست قبلاً موافقت کتبی بورس را دریافت کرده باشد. البته در صورتی که با هیچ شرکت عضوی ادغام نشده باشد یا سهام کنترلی آن را تصاحب نکرده باشد. در غیر این صورت باید موافقت کتبی بورس را به دست آورد. برای این منظور لازم است اطلاعات زیر را به صورت کتبی به بورس اطلاع دهد.

درمورد فعالیت‌های مربوط به پذیره‌نویس فرعی و/یا عامل در عرضة خصوصی:

الف) نوع اوراق بدهی

ب) پیشینه ناشر اوراق

پ) مشخصات پذیره‌نویس اصلی

ت) رتبه اوراق بدهی خصوصی

ث) مبلغ اصلی اوراق بدهی خصوصی که قرار است پذیره‌نویس فرعی آن باشد.

ج) قیمت دادوستد اوراق بدهی خصوصی که قرار است پذیره‌نویس فرعی آن باشد.

چ) تاریخ اسناد و مدارک مربوط به پذیره‌نویسی فرعی

ح) تاریخ انتشار اوراق بدهی خصوصی

در بازار ثانویه، اطلاعاتی راجع به:

الف) کد مربوط به اوراق بدهی خصوصی

ب) نوع و رتبه اوراق بدهی خصوصی

پ) مهلت باقی مانده تا سررسید اوراق بدهی خصوصی

ت) قیمت دادوستد و میزان اوراق معامله شده

ث) تاریخ انجام دادوستد

ج) درمورد دادوستدهای نهادی، تاریخ تسویه، طرف‌های معامله و میزان کارمزد معامله

کارگزار محدود باید پیش از انجام دادوستد اوراق بدهی خصوصی مجاز، در یک بیانیه کتبی موارد زیر را به اطلاع بورس برساند:

1- همه اطلاعات و مدارک ارسالی به بورس درخصوص دادوستد اوراق بدهی خصوصی منتشر شده توسط ناشران پذیرفته نشده صحیح و واقعی است؛

2- کارگزار محدود از افراد و کارکنان با تجربه و کنترل‌های داخلی کافی برای انجام دادوستد اوراق بدهی خصوصی برخوردار است؛

3- کارگزار محدود درموراد پذیره‌نویسی فرعی و عامل در عرضه خصوصی باید قیمت بازار اوراق بدهی خصوصی مورد نظر را به صورت هفتگی و تا پیش از تاریخ انتشار به بورس اطلاع دهد؛

4- لازم است نظارت، بررسی و کنترل کافی برروی همه فعالیت‌های مربوط به این نوع دادوستد انجام گیرد.

لازم است مدیریت، نظارت و ارزیابی ریسک کافی و مناسبی برروی این‌گونه دادوستدها انجام گیرد.

کارگزار جامع می‌تواند در زمینه‌های زیر مشغول فعالیت شود:

1- فعالیت‌های مربوط به بازار اولیه اوراق بدهی خصوصی (به عنوان معامله‌گر اصلی، مشاور، مدیراصلی، پذیره‌نویس اصلی، پذیره‌نویس فرعی، عامل در عرضه خصوصی)؛ و

2- همه فعالیت‌های بازار ثانویه.

کارگزارانی که قصد انجام فعالیت در این زمینه را دارند باید آمادگی انجام حسابرسی اولیه و جلب رضایت بورس را داشته باشند.

 

6- تأمین مالی شرکت‌ها توسط کارگزار جامع

1- کارگزار جامع باید مطابق قانون برای انجام خدمات تأمین مالی شرکت‌ها یک کمیته مستقل تأسیس کند.

2- کارگزار جامع موظف است، با توجه به نکات زیر، در دفتر مرکزی و دفتر شعبه بخش‌های جداگانه‌ای برای ارائه خدمات تأمین مالی شرکت‌ها ایجاد کند:

الف) خدمات تأمین مالی شرکت‌ها ترجیحاً باید در دفتر مرکزی انجام شود؛

ب) در غیر این صورت لازم است مشخصات دفتر شعبه به بورس اوراق بهادار و کمیسیون اطلاع داده شود.

3- لازم است یک نفر که مورد تأیید کمیسیون است برای انجام این نوع خدمات به بورس اوراق بهادار و کمیسیون معرفی شود و مسئولیت بخش تأمین مالی شرکت‌ها را به عهده گیرد.

4- برای شعبه‌(ها) لازم است یک نفر مسئول تأمین مالی شرکت‌ها معرفی شود.

5- کارگزار جامع باید ساختار گزارش‌دهی مناسبی را برای بخش تأمین مالی شرکت‌ها ایجاد کند تا نسبت به محرمانه ماندن اطلاعات در روند تأمین مالی شرکت‌ها اطمینان ایجاد شود؛

6- کارگزار جامع باید اطمینان دهد که بخش تأمین مالی شرکت‌ها در دفتر مرکزی یا در شعبه(ها) از لحاظ فیزیکی از دیگر فعالیت‌های کارگزار جامع جداست.

7- بخش تأمین مالی شرکت‌ها باید در مکانی جدا از سایر فعالیت‌های کارگزار جامع قرار داشته باشد. این بخش می‌تواند در یک طبقه یا یک ساختمان دیگر مستقر شود.

8- بهتر است بخش تأمین مالی شرکت‌ها در ساختمانی جدا از دیگر فعالیت‌ها مستقر شود.

 

6-1  ساختار فعالیت‌های مرتبط با تأمین مالی شرکت‌ها

کارگزار جامع می‌تواند به صلاحدید خود نسبت به تنظیم ساختار فعالیت‌های مربوط به تأمین مالی شرکت‌ها اقدام کند.

کارگزار جامعی که فعالیت تأمین مالی را در شرکت زیرپوشش خود (شرکت مشاور سرمایه‌گذاری زیرپوشش) انجام می‌دهد باید همواره شرایط زیرا را مدنظر داشته باشد:

1- کارگزار جامع سهام کنترلی شرکت مشاور سرمایه‌گذاری زیرپوشش خود را در اختیار دارد (حداقل 50% سرمایه پرداخت شده شرکت زیرپوشش به اضافه یک سهم)؛

2- شرکت مشاور سرمایه‌گذاری تابع قانون صنعت اوراق بهادار است؛

3- فعالیت شرکت مشاور سرمایه‌گذاری تابع شرایط و ضوابط مجوز صادر شده به شرح زیر است:

الف) ارسال هرگونه درخواست مشاوره و پیشنهاد به کمیسیون برای تأیید مطابق با قوانین و مقررات؛

ب) فعالیت به عنوان مشاور کارگزار جامع در زمینه پذیره‌نویسی و عرضه اوراق بهادار؛

4- کارگزار جامع باید اطمینان دهد که هرگونه تضاد منافع احتمالی توسط مشاور را گزارش خواهد کرد؛

5- کارگزار جامع از طریق مشاور سرمایه‌گذاری وارد قراردادی با بورس اوراق بهادار به شرح زیر خواهد شد:

الف) حق انجام بازرسی‌های لازم مطابق با قوانین و مقررات به بورس داده می‌شود؛

ب) شرکت مشاور سرمایه‌گذاری شرایط و ضوابط موجود را به شرح زیر رعایت خواهد کرد:

- ضوابط مربوط به ایجاد دیوار امنیتی؛

- ضوابط مربوط به اختیارات و وظایف مسئول نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات درخصوص کنترل و نظارت بر فعالیت‌های مشاور سرمایه‌گذاری؛

- ضوابط مربوط به ساختار گزارش‌دهی بخش تأمین مالی شرکت‌ها در کارگزار جامع.

 

6-2  نظارت بر فعالیت‌های مربوط به تأمین مالی شرکت‌ها

فعالیت‌های بخش تأمین مالی شرکت‌ها باید به‌طور منظم توسط بخش نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات مورد بررسی قرار گیرد.

بخش نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات باید نسبت به موارد زیر اطمینان پیدا کند:

1- کفایت کنترل‌های داخلی و موانع نشت اطلاعات در کارگزار جامع؛

2- استفاده مؤثر از کنترل‌ها و موانع یاد شده؛

3- نظارت و کنترل کافی برروی همه فعالیت‌های بخش تأمین مالی شرکت‌ها؛

4- دست نداشتن کارگزار جامع به هر شکل ممکن در پیش‌دستی در انجام دادوستد، دادوستد مبتنی بر اطلاعات نهانی، یا هرگونه سوءاستفاده از اطلاعات محرمانه مؤثر بر قیمت یا ارزش اوراق بهادار.

 

6-3  تأسیس کمیته مستقل

1- اعضای کمیته مستقل را کارگزار جامع تعیین می‌کند، با این شرط که دارای مجوز نمایندگی معامله‌گر نباشند؛

2- کمیته مستقل وظایف خود را طبق درخواست و نظر مستقیم هیئت مدیره انجام می‌دهد.

3- کارگزار جامع باید سیاست‌ها و رویه‌های خاصی را برای اطمینان از عدم وجود هرگونه تضاد منافع بالفعل یا بالقوه در فعالیت‌های کمیته مستقل، و محرمانه بودن اطلاعات حساس و مؤثر بر قیمت یا ارزش اوراق بهادار ایجاد کند؛

 

7- خدمات مشاورة اوراق بهادار

فقط کارگزار جامع دارای مجوز کمیسیون می‌تواند فعالیت مشاوره را با توجه به نکات زیر انجام دهد:

1- کارگزار جامع در فعالیت‌های مشاوره‌ای خود مسئول هرگونه تخلف از قوانین و مقررات و دستورالعمل‌های بورس اوراق بهادار است و بورس می‌تواند درصورت بروز هرگونه تخلف از قوانین و مقررات نسبت به وضع تنبیهات اداری مطابق با قانون اقدام نماید.

2- کارگزار جامع در فعالیت‌های مشاوره‌ای خود مسئول رعایت تمامی سیاست‌ها و دستورعمل‌های کمیسیون درمورد انتشار یا عرضه اوراق بهادار است و درصورت بروزهرگونه تخلف، کمیسیون می‌تواند مطابق قانون نسبت به وضع تنبیهات اداری اقدام نماید.

3- هرگاه کارگزار جامع مایل باشد خدمات مشاوره‌ای خود را به اشخاص وابسته به مشاور ارائه کند لازم است موضوع را به‌طور کتبی به بورس اوراق بهادار و کمیسیون اطلاع دهد.

4- پس از ارائه خدمات مشاوره به اشخاص وابسته به مشاور لازم است اقدامات کافی برای پرهیز از هرگونه تضاد منافع به عمل آید.

 

8- ساختار سازمانی و گزارش‌دهی

لازم است ساختار سازمانی و ساختار گزارش‌دهی مشخصی وجود داشته باشد تا این اطمینان ایجاد شود که تداخلی میان فعالیت‌های مربوط به دادوستد اوراق بهادار، واحد میانی، و واحد پشتیبانی وجود ندارد و هیچ‌گونه تضاد منافع بالقوه یا بالفعل در کار نیست؛

ساختار گزارش‌دهی باید به شرح زیر باشد، مگر مورد دیگری به صلاحدید بورس اوراق بهادار و با مشورت کمیسیون اعلام شود:

1- چنانچه سرپرست دفتر شعبه دارای مجوز نمایندگی معامله‌گر باشد:

الف) سرپرست بخش معاملات دفتر شعبه (درصورتی که سرپرست دفتر شعبه نباشد) باید مستقیم به سرپرست دفتر شعبه گزارش دهد؛

ب) سرپرست دفتر شعبه (که ممکن است سرپرست بخش معاملات دفتر شعبه هم باشد) باید مستقیم به معاون معاملات گزارش دهد؛

پ) سرپرست عملیات دفتر شعبه باید مستقیم به معاون عملیات گزارش دهد؛

2- چنانچه سرپرست دفتر شعبه دارای مجوز نمایندگی معامله‌گر نباشد:

الف) سرپرست عملیات شعبه (درصورتی‌که سرپرست دفتر شعبه نباشد) باید مستقیم به سرپرست دفتر شعبه گزارش دهد؛

ب) سرپرست دفتر شعبه (درصورتی‌که سرپرست عملیات شعبه هم باشد) باید مستقیم به معاون عملیات گزارش دهد؛

پ) سرپرست معاملات شعبه باید مستقیم به معاون معاملات و سرپرست دفتر شعبه گزارش دهد.

3- مسئول نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات باید:

الف) در کارگزار جامع، به طور مستقیم به معاون نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات و سرپرست دفتر شعبه گزارش دهد؛

ب) در کارگزار محدود و دارای شعبه، مستقیم به مسئول نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات دفتر مرکزی گزارش دهد؛

4- سرپرست دوم بخش تأمین مالی شرکت‌ها باید مستقیم به سرپرست تأمین مالی شرکت‌ها گزارش دهد؛

5- سرپرست بخش تأمین مالی شرکت‌ها باید مستقیم به کمیته مستقل موضوع ماده 508 گزارش دهد؛

6- معاون نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات باید مستقیم به هیئت مدیره گزارش دهد.

7- درصورت وجود مدیرعامل: افراد زیر باید مستقیم به هیئت مدیره و بعد به مدیر عامل گزارش دهند:

الف) معاون بخش معاملات

ب) معاون بخش عملیات

گزارش‌دهی به مدیرعامل نباید به هیچ‌گونه تضاد منافع بالقوه منجر شود.

 

9- انتخاب مدیرعامل

درمورد انتخاب مدیرعامل، هیئت مدیره باید اطمینان دهد که:

1- مفاد قوانین و مقررات رعایت می‌شود؛

2- ساختار گزارش‌دهی موضوع این بخش به‌طور کامل رعایت می‌شود؛

3- انتخاب مدیرعامل با همه قوانین، مقررات، بخش‌نامه‌ها و دستور عمل‌های بورس اوراق بهادار مطابقت دارد.

 

10- الزام‌های اخلاق حرفه‌ای

کارگزار جامع باید اطمینان دهد که:

1- همة پیشنهادهایی که راجع به تأمین مالی شرکت‌ها ارائه می‌کند با تأیید کمیته مستقل است؛

2- هیچ شخص دارای مجوز نمایندگی معامله‌گر، از جمله شخص مدیر، در تصمیمات مربوط به تأمین مالی شرکت‌ها دخیل نخواهد بود.

3- همه پیشنهادهای ارائه شده به کمیسیون برای تصویب به امضاء سرپرست بخش تأمین مالی رسیده است.

کارگزار جامع باید در موارد زیر دستور عمل‌های داخلی ویژه‌ای را برای موضوع تأمین مالی شرکت‌ها تنظیم و اجرا کند؛ از جمله:

1- اخلاق حرفه‌ای کارکنان؛

2- ایجاد مانع مؤثر برای جلوگیری از دسترسی کارکنان بخش‌های دیگر، از جمله بخش‌های فعال در دادوستد اوراق بهادار، به بخش تأمین مالی شرکت‌ها، به صورت:

الف) جلوگیری از انتقال اطلاعات مهم و اساسی و غیرعمومی به کارکنان بخش‌های دیگر؛

ب) اعمال رویه‌هایی برای ارتباط میان کارکنان بخش تأمین مالی شرکت‌ها و دیگر کارکنان کارگزاری؛

پ) اعمال سیاست‌ها، رویه‌ها و نظارت‌های داخلی برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از اطلاعات محرمانه، شامل هرگونه اطلاعات مؤثر بر قیمت یا ارزش اوراق بهادار؛

ت) اعمال سیاست‌ها و رویه‌هایی برای چشم‌پوشی از موانع یاد شده در موارد خاص؛

ث) اعمال سیاست‌ها و رویه‌هایی برای دادوستد کارکنان و پرهیز از تضاد منافع؛

ج) ممنوعیت انتشار هرگونه تحقیق و گزارش درمورد اوراق بهادار موضوع تأمین مالی شرکت(ها)؛

چ) ممنوعیت دادوستد اوراق بهادار مشتریان بخش تأمین مالی شرکت‌ها و هرگونه قرارداد آتی، اختیار معامله و هرگونه ابزار مشتق از اوراق بهادار مشتریان توسط مدیران و کارکنان کارگزار جامع.

ح) ممنوعیت توصیه دادوستد اوراق بهادار مشتریان بخش تأمین مالی شرکت‌ها توسط دفتر مرکزی یا عامل کارگزار یا کارکنان و مدیران، یا غیرمستقیم و بنا به صلاحدید، همچنین ممنوعیت توصیه دادوستد قرارداد آتی، اختیار معامله و هرگونه ابزار دیگر مشتق از اوراق بهادار مشتریان؛

- اعمال روش‌هایی برای جلوگیری از هرگونه پیش‌دستی در انجام معاملات توسط کارگزار جامع با استفاده از اطلاعات خاص؛

- اعمال دوره سکون و نگهداری اوراق بهادار مشتریان بخش تأمین مالی شرکت‌ها توسط دفتر مرکزی یا عامل کارگزار یا کارکنان و مدیران برای مدتی معین و عدم دادوستد اوراق مطابق با دستور عمل‌ها و بخشنامه‌های بورس اوراق بهادار؛

- تهیه فهرستی از اوراق بهادار موضوع بندهای یاد شده در بالا؛

3- ضبط مکالمات تلفنی مربوط به دادوستد هرگونه دارایی و مکالمات کارکنان بخش تأمین مالی شرکت‌ها و نگهداری نوار مکالمات حداقل به مدت دو سال؛

4- اعمال معیارهای حرفه‌ای و به کارگیری منابع کافی برای انجام فعالیت‌های مربوط به تأمین مالی شرکت‌ها؛

5- کارگزار جامع باید کنترل‌ها و سازوکارهای داخلی مناسبی را برای نظارت بر دادوستد اوراق بهادار مشتریان بخش تأمین مالی شرکت‌ها به کار گیرد، از جمله ممنوعیت یا محدودیت دادوستد توصیه‌ای قراردادهای آتی، اختیار معامله و هر نوع ابزار مشتق از اوراق بهادار مشتری؛

6- به کارگیری سیاست‌ها و کنترل‌های داخلی برای پرهیز از دادوستد مبتنی بر اطلاعات نهانی؛

7- کارگزار جامع موظف است باتوجه به موارد زیر فهرستی از اوراق بهادار مشمول ممنوعیت‌ها یا محدودیت‌های مورد نظر کنترل داخلی خود تهیه کند:

الف) دادوستد مبتنی بر اطلاعات نهانی و/یا سوءاستفاده از اطلاعات محرمانه مؤثر بر قیمت یا ارزش اوراق بهادار؛

ب) دستکاری بازار؛

پ) هرگونه اقدام خلاف قانون مرتبط با سوءاستفاده از اطلاعات محرمانه مؤثر بر قیمت یا ارزش اوراق بهادار؛

8- تهیه فهرستی از اوراق بهادار مشمول ممنوعیت معامله در طول دوره سکون.

 

11- بخش نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات در کارگزار جامع

کارگزار جامع باید دارای یک بخش جداگانه با عنوان "بخش نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات" در دفتر مرکزی و به ریاست معاون نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات باشد. وظیفة نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات باید در دفتر مرکزی متمرکز باشد.

کارگزار باید اطمینان دهد که از تمامی سیاست‌ها، اقدامات، سازوکارها و رویه‌های مؤثر و کارا برای نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات در دفتر مرکزی و شعبه‌(ها) استفاده می‌کند.

رئیس این بخش مسئولی را برای بخش نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات هر یک از شعبه‌ها انتخاب خواهد کرد.

 

12- سیستم پشتیبانی و عملیات

1- سیستم پشتیبانی و عملیات دفتر مرکزی و شعبه(ها)باید در دفتر مرکزی متمرکز باشد، در غیر این صورت محل آن باید به اطلاع بورس اوراق بهادار و کمیسیون برسد.

2- سیستم پشتیبانی و عملیات دفتر مرکزی و شعبه(ها) باید دارای سیستم نظارتی مؤثر و کارآمد باشد و قادر به گزارش‌دهی و انتقال داده‌ها از شعبه به دفتر مرکزی باشد تا کار نظارت بر عملکرد دفتر مرکزی و شعبه(ها) به سادگی انجام شود.

3- سیستم پشتیبانی و عملیات در دفتر مرکزی و شعبه(ها) باید این اطمینان را ایجاد کند که تطبیق سوابق دفتر مرکزی و دفتر شعبه‌(ها) به‌طور روزانه انجام می‌شود.

4- کارگزار باید اطمینان دهد که همه دادوستد‌های انجام شده در دفتر شعبه(ها) تطبیق داده می‌شود و عملیات حسابداری آنها به موقع انجام می‌شود.

 

13- مدیریت ریسک در کارگزار جامع

13-1  الزام‌های مدیریت ریسک

کارگزار جامع باید:

1- دارای بخش مدیریت ریسک باشد؛

2- دارای کمیته مدیریت ریسک باشد.

کارگزار جامع باید سیاست‌ها و رویه‌های مشخصی را برای فعالیت کمیته مدیریت ریسک درنظر داشته باشد.

کمیته مدیریت ریسک به طور منظم به هیئت مدیره کارگزار جامع گزارش می‌دهد.

 

13-2  وظایف کمیته مدیریت ریسک

1- ارزیابی، نظارت و مدیریت سیاست‌ها و رویه‌های جاری با هدف تعیین میزان ریسک کافی برای کارگزار؛

2- اطمینان از رعایت همه قوانین و مقررات، از جمله:

الف) کفایت سرمایه؛

ب) الزام‌های مورد نظر شرکت بورس و اتاق پایاپای درمورد ریسک‌های فعالیت‌های مجاز؛

پ) هرگونه الزام دیگر مربوط به ریسک‌های فعالیت‌های مجاز.

بخش مدیریت ریسک باید از مؤثر بودن سیاست‌ها و رویه‌های اعلام شده توسط کمیته مدیریت ریسک و نحوه اجرای آن در شعبه(ها)‌ اطمینان یابد.

 

13-3  ترکیب کمیته مدیریت ریسک

تعداد و ترکیب کمیته مدیریت ریسک را کارگزار جامع با توجه به شرایط زیر تعیین می‌کند، مگر شکل دیگری مورد نظر بورس و با اطلاع کمیسیون مطرح باشد:

1- شخص نباید دارای مجوز نمایندگی معامله‌گر باشد؛

2- افراد زیر عضو کمیته خواهند بود:

الف) معاون عملیات؛

ب) معاون نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات.

در جلساتی که موضوعات مربوط به مدیریت ریسک مؤثر بر دادوستد اوراق کارگزار جامع مطرح می‌شود، می‌توان از معاون معاملات نیز دعوت به عمل آورد.

 

14- کمیتة حسابرسی کارگزار جامع

1- نوع فعالیت انحصاری شرکتی که کمیته به آن تعلق دارد باید دادوستد اوراق بهادار باشد؛

2- فعالیت اصلی شرکت باید مطابق با قانون کمیسیون اوراق بهادار باشد؛

3- فعالیت‌هایی که طبق قانون کمیسیون اوراق بهادار در حوزة کمیسیون قرار می‌گیرد درصورتی‌که حداقل 75% متوسط سود حسابرسی شده پیش از مالیات گروه شرکت مادر و شرکت‌های وابسته کارگزاری یا گردش مالی بیش از 5 سال پس از تاریخ درخواست مجوز کارگزاری را تشکیل دهند، فعالیت اصلی گروه تلقی می‌شوند.

4- وابسته به این معنی است که حداقل 20% و حداکثر 50% سهام دارای حق رأی یک شرکت سهامی خاص یا سهامی عام در اختیار شرکت یا اشخاص زیر باشد:

الف) یک شرکت سهامی خاص یا سهامی عام دیگر؛

ب) شخصی که با مدیر یا سهامداران شرکت، طبق قانون شرکت‌ها، در ارتباط است.

 

14-1  ترکیب اعضای کمیتة حسابرسی

1- معاون نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات باید عضو کمیته حسابرسی باشد؛

2- کارگزار جامع باید اطمینان دهد که به تعداد کافی مدیران مستقل در کمیته حسابرسی عضویت دارند و این افراد از شایستگی لازم برای انجام مسئولیت‌های خود برخوردارند.

پس از دریافت مجوز تأسیس کمیته حسابرسی در شرکت ترکیب اعضا باید به شرح زیر باشد:

1- افرادی که دارای دانش، تجربه و تخصص لازم در زمینه سازوکار و ریسک‌های مرتبط با نوع فعالیت‌های شرکت مادر هستند؛

2- افرادی که دارای دانش و تجربه و تخصص کافی برای بررسی دقیق و موشکافانه و ارائه توصیه‌های لازم درخصوص نتایج حسابرسی، کنترل‌های داخلی و مدیریت ریسک مرتبط با کارگزار جامع هستند.

 

15- بخش حسابرسی داخلی

کارگزار جامع مجاز به ایجاد بخش حسابرسی داخلی در شرکت مادر نیست ولی می‌تواند این بخش را برای خود دایر کند.

صرف نظر از بند یاد شده، بخش حسابرسی داخلی کارگزار جامع می‌تواند وظیفه حسابرسی داخلی شرکت مادر و همه شرکت‌های زیرپوشش درون گروه را که در مالزی به ثبت رسیده و مستقر هستند انجام دهد، به این شرط که:

1- تأکید فعالیت بخش حسابرسی داخلی بر کارگزار جامع باشد؛

2- انجام وظایف حسابرسی داخلی توسط این بخش و برای کل گروه نباید:

الف) مغایر یا دارای اثر منفی بر وظایف و فعالیت‌های مربوط به کارگزار جامع باشد؛

ب) مغایر یا دارای اثر منفی بر وظایف و فعالیت‌های واحدهای زیرپوشش باشد.

3- بخش حسابرسی داخلی باید دارای کارکنان کافی برای انجام وظایف خود باشد.

4- همه دادوستدهای مربوط به دارایی‌های کارگزار جامع یا کارگزار محدود باید ترجیحاً در دفتر مرکزی انجام شود.

5- درصورت انجام هرگونه دادوستد مربوط به دارایی‌های کارگزار جامع یا کارگزار محدود در یکی از شعبه‌های دفتر کارگزاری، لازم است شعبه مورد نظر به صورت کتبی به بورس اوراق بهادار معرفی شود.

 

16- حساب‌ها

حساب‌های کارگزار باید به صورت تلفیقی و به‌طور مشخص برای دفتر مرکزی و شعبه‌ها تهیه شود. بورس اوراق بهادار می‌تواند هر زمان و به صلاحدید خود و با اطلاع کمیسیون، به انجام بازرسی از کارگزار اقدام کند.

 

17- تأسیس دفتر شعبه

برای تأسیس دفتر شعبه با مجوز کمیسیون لازم است پیش از تاریخ اجرا:

1- کارگزار جامع حق تأسیس شعبه اضافی را برای  هر یک از مجوزهایی که در اختیار دارد به کمیسیون ارائه کند؛

2- کارگزار جامع دارای سرمایه‌ای بیش از پانصد میلیون رینگیت مالزی باشد؛

3- کارگزار محدود حق تأسیس یک شعبه برای هر یک از مجوزهایی که در اختیار دارد به کمیسیون ارائه کند.

با فرا رسیدن تاریخ اجرا، کارگزار جامع از طرف کمیسیون اجازه می‌یابد با رعایت معیارها و رهنمودهای کمیسیون به تأسیس شعبه اقدام کند.

در صورتی که کارگزار محدود در سازمانی ادغام شده و مجوز خود را به کمیسیون ارائه کرده باشد، سازمان این حق را دارد که حداکثر 4 شعبه دیگر تأسیس کند.

برای تأسیس دفتر شعبه لازم است درخواست کتبی تأسیس شعبه به بورس اوراق بهادار ارائه شود تا مراحل زیر به انجام برسد:

1- بورس اوراق بهادار درخواست مجوز تأسیس شعبه را دریافت می‌کند و پس از ارزیابی اولیه به کمیسیون ارجاع می‌کند؛

2- کمیسیون باتوجه به شرایط زیر مجوز لازم را صادر می‌کند:

الف) مکان و مساحت دفتر شعبه

ب) صداقت کاری متقاضی

پ) وضعیت مالی متقاضی

ت) تجربه کاری در زمینه دادوستد اوراق بهادار

3- متقاضی باید مبلغی را بابت توسعه صنعت اوراق بهادار به بورس بپردازد.

4- همراه با اعطای مجوز توسط کمیسیون، بورس اوراق بهادار نیز شرایط ویژه خود را به اطلاع متقاضی می‌رساند.

17-1  آغاز به کار شعبه

1- شرایط بورس اوراق بهادار برای آغاز به کار شعبه‌

الف) تکمیل عملیات حسابرسی اولیه شعبه

ب) دارا بودن نیروی انسانی متخصص و باتجربه

پ) دارا بودن سیستم‌ها و رویه‌های کاری لازم و مناسب

ت) رعایت شرایط تعیین شده توسط بورس در هر زمان

2- پیش از شروع به کار شعبه، بورس اوراق بهادار باید عملیات حسابرسی اولیه شعبه را با تقبل هزینه توسط کارگزار انجام دهد.

3- بورس اوراق بهادار می‌تواند شرکتی را برای انجام عملیات حسابرسی اولیه انتخاب کند و هزینه آن را باید کارگزار بپردازد.

 

17-2  رعایت قوانین و مقررات در شعبه‌ها

1- مسئولیت هرگونه تخلف شعبه از قوانین و مقررات بورس اوراق بهادار به عهده کارگزار خواهد بود.

2- کارگزار باید مشخصات کامل رئیس شعبه را به بورس اعلام کند.

3- شعبه باید با همان نام و عنوان کارگزار اصلی مشغول فعالیت شود.

4- برای ایجاد اطمینان نسبت به عملکرد شعبه(ها):

الف) صورت‌های مالی کارگزار اصلی باید به شکل تلفیقی و همراه با اطلاعات جداگانه راجع به صورت‌های مالی شعبه و دفتر مرکزی تهیه شود؛

ب) محاسبه موضوعات مربوط به الزام‌های کفایت سرمایه، نسبت‌های مالی، و... باید به صورت یک‌جا انجام شود. دفتر مرکزی و شعبه یک شخصیت حقوقی واحد تلقی می‌شوند؛

پ) عملیات حسابداری همه معاملات انجام شده توسط شعبه باید به موقع انجام شود؛

5- کارگزار باید درمورد مسائل زیر دستور عمل‌های لازم را به شعبه ارسال کند:

الف) اعتبار، تخصیص سرمایه، محدودیت‌های دادوستد و نصب افراد مسئول در شعبه؛

ب) اعمال نظارت‌های کافی و مناسب با استفاده از سیستم‌های کارا و نظارت بر چگونگی رعایت قوانین و مقررات؛

پ) گزارش‌دهی شعبه به دفتر مرکزی برای اطمینان از اعمال نظارت و کنترل کافی مناسب؛

ت) اعمال نظارت‌های داخلی برای اطمینان از عملکرد مناسب برروی حساب‌های شرکت و حساب‌های مشتریان؛

ث) اعمال مدیریت ریسک؛

ج) گزارش‌دهی روزانه به دفتر مرکزی.

6- کارگزار باید وضعیت عملکرد نماینده‌های معامله‌گری خود را به بورس اوراق بهادار اطلاع دهد.

7- بورس اوراق بهادار هر زمان ممکن است شرایط و ضوابط تازه‌ای را برای عملیات شعبه‌ها تعیین و اعلام کند.

 

17-3  فعالیت‌های مجاز دفتر مرکزی و شعبه(ها)

انواع فعالیت‌های نیازمند مجوز برای کارگزار جامع عبارتند از:

1- دادوستد اوراق بهادار برای حساب متعلق به خود و/یا به عنوان عامل مشتری و تأمین منابع مالی برای حساب اعتباری مشتریان؛

2- تأمین منابع مالی برای شرکت‌ها و خدمات مشاوره؛

3- انجام خدمات امانت‌پذیری و مدیریت صندوق.

4- هرگونه فعالیت مجاز در چارچوب قانون قراردادهای آتی.

کارگزار جامع باتوجه به شعبه‌هایی که تأسیس کرده است مجاز است هرگونه فعالیت قانونی را مطابق با شرایط و ضوابط بورس اوراق بهادار و کمیسیون انجام دهد، به این شرط که:

1- سیاست‌ها و رویه‌های کاری مناسب و کارآمدی را برای موضوع مدیریت ریسک به کار گرفته باشد و از یک سیستم مناسب برای نظارت بر میزان ریسک برخوردار باشد؛

2- برای همه فعالیت‌ها و شعبه‌های خود مصوبه هیئت مدیره را در اختیار داشته باشد؛

3- همه قوانین و مقررات، بخش‌نامه‌ها، دستور عمل‌ها و آیین‌نامه‌های بورس را درمورد جداسازی فعالیت‌های مختلف شرکت‌های وابسته رعایت کند.

17-4  جداسازی با هدف حفظ دارایی مشتریان

کارگزار برای حفظ دارایی مشتریان که به صورت اوراق بهادار نزد او به امانت گذاشته شده است باید اطمینان دهد که این اوراق توسط شرکت نماینده زیرپوشش او و مطابق با قوانین سپرده‌گذاری نگهداری می‌شود.

 

17-5  وضعیت حقوقی دفتر مرکزی و دفتر شعبه(ها)

دفتر مرکزی و دفتر شعبه طبق قانون یک شخصیت حقوقی واحد هستند.

 

17-6  افرادی که با توجه به شرایط و ضوابط مورد نظر بورس اوراق بهادار در دفتر شعبه به کار گمارده می‌شوند:

1- یک نفر به سرپرستی دفتر شعبه، به این شرط که:

الف) تمام وقت مشغول کار باشد؛

ب) مشخصات او در بورس به ثبت رسیده باشد.

2- چنانچه به هر دلیل ثبت مشخصات او لغو شود دیگر نباید سرپرستی شعبه را به‌عهده داشته باشد و موضوع ثبت مشخصات یا پایان کار او باید به اطلاع بورس اوراق بهادار برسد.

3- یک نفر به عنوان سرپرست و ناظر بر دادوستد اوراق بهادار شعبه، به این شرط که:

الف) دارای مجوز نمایندگی معامله‌گر باشد؛

ب) حق انجام معامله او در بورس تعلیق نشده باشد.

4- یک نفر مسئول و ناظر عملیات شعبه.

5- حداقل یک نفر ناظر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، به این شرط که:

الف) مورد تأیید کمیسیون باشد و مشخصات او در بورس به ثبت رسیده باشد.

ب) درمورد کارگزار جامع، آزمون‌های موردنظر بورس اوراق بهادار و کمیسیون را پشت‌سر گذاشته باشد.

پ) به صورت تمام وقت مشغول کار باشد.

6- یک نفر مورد تأیید کمیسیون برای انجام امور مربوط به تأمین مالی شرکت‌ها در کارگزار جامع.

 

17-7  انعطاف در رعایت قوانین و مقررات

بورس اوراق بهادار ممکن است بنا به دلایلی و با اطلاع کمیسیون از الزام‌های زیر درمورد فعالیت شعبه(ها) چشم‌پوشی کند:

1- حضور مدیر معاملات در شعبه در صورت وجود شرایط زیر:

الف) درصورتی‌که عملیات شعبه منحصر به فعالیت واحد پشتیبانی در دفتر کارگزاری باشد؛

ب) دفتر شعبه به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم هیچ فعالیتی در زمینه دادوستد اوراق بهادار نداشته باشد؛

پ) در کارگزار جامع و در صورتی که مغایرتی با مفاد الزام‌های مربوط به تأمین مالی شرکت‌ها نداشته باشد، چنانچه:

- فعالیت اصلی شعبه منحصر به تأمین مالی شرکت‌ها باشد؛

- شعبه به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به هیچ وجه در دادوستد اوراق بهادار فعال نباشد؛

2- حضور مدیر عملیات در شعبه، در صورتی‌که:

الف) فعالیت شعبه منحصر به دادوستد اوراق بهادار باشد و به‌طورمستقیم یا غیرمستقیم فعالیت‌های واحد پشتیبانی (کارهای دفتری، حسابداری) را انجام ندهد؛

ب) سیستم پشتیبانی و عملیات شعبه با سیستم پشتیبانی و عملیات کارگزار به صورت متمرکز کار کند؛

پ) کارگزار همواره قادر باشد به تعهدات مربوط به نگهداری متمرکز همه حساب‌ها توسط معامله‌گر عمل کند؛

ت) دفتر شعبه اقدام به گشایش حساب و / یا کنترل اعتبار ‌کند و کارگزار شخصی را مسئول این کار کرده و این شخص به طور مستقیم به دفتر مرکزی گزارش ‌دهد؛

ث) در یک کارگزار جامع:

- فعالیت شعبه منحصر به تأمین مالی شرکت‌ها باشد؛

- دفتر شعبه هیچ‌گونه فعالیتی در زمینه دادوستد اوراق بهادار انجام ندهد.

3- حضور مسئول نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات در شعبه، در صورتی که:

الف) وظایف مربوط به نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقرارت به شکلی کاملاً مناسب و مؤثر توسط بخش نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات دفتر مرکزی انجام شود و نیازی به حضور مسئول در شعبه نباشد؛

ب) هیچ‌گونه خللی در انجام وظایف کارگزار پیش نیاید؛

پ) مسئول نظارت برحسن اجرای قوانین و مقررات در دفتر مرکزی قادر باشد وظایف مربوط به دفتر شعبه را هم به خوبی انجام دهد؛

ت) بخش حسابرسی داخلی کارگزار به‌طور منظم وضعیت مالی شعبه را حسابرسی کند و به بورس اوراق بهادار و کمیسیون به‌طور جداگانه گزارش دهد؛

ث) دفتر شعبه از نظر مکانی بسیار نزدیک به دفتر مرکزی باشد.

هر زمان که بورس اوراق بهادار خلاف شرایط بالا را مشاهده کند می‌تواند از چشم‌پوشی خود صرف نظر کند.

: : فخرآبادی



[1] American Stock Exchange

[2] Broker

[3] Finders

[4] Investment Advisor

[5] Support Servises

[6] Dealer

[7] mail

[8] Individuals

[9] National Securities Exchange

[10] Municipal or Government Securities

[11] General-Purpose

[12] Financial Institution

[13] Central Registration Depository (CRD)

[14] Securities Investor Protection Corporation

[15] Over The Counter

[16] Municipal Securities Rulemaking Board (MSRB)

[17] Successor Broker-Dealer

[18] Sound

[19] Accountability

[20]Net Capital

[21] Liquid As

[22] Credit Balance

[23] Recordkeeping

[24] Lost and Stolen Securities Program

[25] Fair Dealing

[26] Customer Conformation

[27] Offering

[28] Quite Period

[29] Public Float Value

[30] Warrant

[31] Qualified Institutional Buyers

[32] Selling Security holder

[33] Investment Banking

[34] Physical Barriers

[35] Market Maker

[36] Specialist

[37] Universal Broker

[38] Non-Universal Broker

[39] Corporate Finance Activities

[40] Custodian Services

[41] Futures

[42] Exchange Traded Funds (ETF)

[43] Margin Finance

[44] Private Debt Securities

[45] Principal

[46] Sub-Underwriting

[47] Agent for Placement

سیستم تعمیر و نگهداری سامانه تعمیر و نگهداری سیستم نگهداری و تعمیرات سامانه نگهداری و تعمیرات تعمیر و نگهداری نگهداری و تعمیرات سیستم تعمیرات تجهیزات سامانه تعمیرات تجهیزات سیستم نگهداری تجهیزات سامانه نگهداری تجهیزات سیستم مدیریت تجهیزات سامانه مدیریت تجهیزات سیستم مدیریت درخواست ها مدیریت درخواست های خرابی مدیریت درخواست ها کارتابل درخواست ها مدیریت درخواست های PM مدیریت درخواست های پی ام مدیریت درخواست های EM مدیریت درخواست های EM دوره PM دوره مراقبت و نگهداری دوره تعمیر و نگهداری کنترل پروژه تعمیر و نگهداری چک لیست چک لیست های نظارتی چک لیست های نظارتی تعمیر و نگهداری لیست های نظارتی تعمیر و نگهداری کارتابل مدیر تعمیر و نگهداری کارتابل مدیر نگهداری و تعمیرات کارتابل کارشناس تعمیر و نگهداری کارتابل کارشناس نگهداری و تعمیرات کد اموال کد فنی تجهیزات سیستم net سیستم نت سامانه net سامانه نت گزارش های تعمیر و نگهداری گزارش های نگهداری و تعمیرات سامانه نگهداری و تعمیرات تعمیر نگهداری سیستم pm
All Rights Reserved 2022 © PM.BSFE.ir
Designed & Developed by BSFE.ir