سیستم نگهداری و تعمیرات بهبود

02188272631   09381006098  
تعداد بازدید : 75
4/23/2023
hc8meifmdc|2011A6132836|PM_Website|tblnews|Text_News|0xfdff149802000000900d000001000100

 

کانون معامله‌گران اوراق بهادار

1- مقدمه

کانون‌های معامله‌گران اوراق بهادار قدمت بسیار در کشورهای با بازارهای مالی توسعه‌یافته دارند. تاریخ تأسیس چنین کانون‌هایی در کشورهایی نظیر آمریکا، ژاپن، سوئد و کره به ترتیب برابر 1936، 1940، 1908 و 1953 میلادی است که نشان از اهمیت رشد همزمان و متوازن نهادها و بخش‌های متفاوت بازار سرمایه و بلکه کل اقتصاد دارد. این در حالی است که پس از گذشت نزدیک به چهل سال از تصویب قانون بازار سرمایه هم‌اکنون و با تأکید قانون جدید، واسطه‌های مالی در ایران ملزم به تأسیس چنین کانون‌هایی شده‌اند. کانون‌های مزبور به عنوان نهادی صنفی، سامان‌دهی گسترة فعالیت حرفه‌ای خود را به عنوان اصلی‌ترین هدف فعالیت خویش برگزیده‌اند و در این راه به فعالیت‌های گوناگون و پرشماری از اعطای مجوز و نظارت بر فعالیت اعضاء تا آموزش و اطلاع‌رسانی سرمایه‌گذاران و عموم، همت می‌گمارند. کارکرد کانون‌های مورد بحث در میان کشورهای مورد بررسی از همسانی درخور توجهی برخوردار است که عمدة آنها در گزارش پیش‌رو خواهد آمد. همچنین با هدف ارائة تصویر روشن‌تری از ماهیت، اهداف و کارکرد کانون‌های معامله‌گران اوراق بهادار، گزارش پیش‌رو به ارائة نمایه‌ای از این نهادها در آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی خواهد پرداخت.

 

2- اهداف وکارکرد

همان‌گونه که در مقدمه آمد هدف غایی و نهایی کانون‌های معامله‌گران اوراق بهادار همچون دیگر نهادهای صفی سامان‌دهی عرصة فعالیت حرفه‌ای مربوط است و در این بین می‌توان به اهداف میانی همچون برقراری ارتباط مناسب میان اعضاء، اعضاء و مشتریان، اعضاء و نهادهای دولتی یعنی فعالیت به عنوان نهاد واسط یا میانجی، برقراری فضای معاملاتی منصفانه و همچنین کمک به گسترش و تعمیق گسترة بازار اوراق بهادار نیز اشاره کرد. در راستای دست‌یابی به اهداف پیش گفته کانون‌ها اغلب فعالیت‌های زیر را در پیش می‌گیرند:

 

2-1  اعطای مجوز فعالیت

فعالیت در عرصة معامله‌گری اوراق بهادار منوط به عضویت در کانون مربوطه است و بدین ترتیب کانون‌های با تدوین ضوابط و مقررات پذیرش عضو جدید، نقش مهمی در اعطای مجوز فعالیت در گسترة بازار اوراق بهادار دارند. همچنین فعالیت به عنوان نمایندة کارگزاران یا مدیر داخلی آنان نیز ممکن است نیازمند مجوز کانون باشد.

 

2-2  نظارت و بازرسی

کانون‌ها با هدف اطمینان از حفظ انصاف و سلامت بازار اوراق بهادار و جلوگیری از انجام اعمال متقلبانه به نظارت بر فعالیت و گاه بازرسی از دفاتر اعضاء می‌پردازند و جرایم خاصی را مطابق مقررات برای مخاطبان در نظر گرفته و بر آنان تحمیل می‌کنند.

 

2-3  تنظیم و تدوین مقررات حرفه‌ای

کانون‌ها به عنوان یک تشکل حرفه‌ای به تدوین مقررات داخلی خود می‌پردازند و در مواردی که قوانین موجود را نیازمند اصلاح و بازبینی بدانند به ارائة نظرات خود به نهادهای دولتی یا قانون‌گذاری می‌پردازند.

 

2-4  حل اختلافات حرفه‌ای

کانون‌ها به عنوان نهاد واسط یا میانجی میان اعضاء با یکدیگر یا اعضاء با مشتریان نیز عمل می‌کنند و به حل اختلاف میان آنان می‌پردازند. بدین منظور واحدهای مشاوره نیز به یاری سرمایه‌گذاران می‌آیند و در موارد مقتضی آنان را در حفاظت از حقوق خود یاری می‌دهند.

 

2-5  آموزش

آموزش در حوزة بازار اوراق بهادار در سطوح مختلف و در میان طیف متنوعی از مخاطبان توسط کانون‌های معامله‌گران اوراق بهادار صورت می‌گیرد. مخاطبان این آموزش‌ها از مردمان عادی تا فعالان حرفه‌ای بازار را در برمی‌گیرد و متناسب با مخاطب، مفاد آموزشی نیز در سطوح درخور ارائه می‌شود.

 

2-6  اداره و مدیریت بازارهای خاص

در مواردی کنترل و مدیریت بازارهایی همچون فرابورس اوراق قرضه یا معاملات خارج از تابلو بر عهدة کانون‌ها نهاده می‌شود و کانون‌ها موظف‌اند به نظارت و اطلاع‌رسانی معاملات چنین بازارهایی بپردازند.

 

2-7  تحقیقات در حوزة بازار سرمایه

تحقیق و بررسی در حوزة بازار سرمایه از دیگر کارکردهای کانون‌های مورد بحث است که با اهدافی همچون تدوین یا اصلاح قوانین و مقررات، گسترش بازارها و اصلاح و بهبود عملکرد آنها صورت می‌گیرد.

همان‌گونه که مشخص است اهداف و کارکرد کانون‌های معامله‌گران اوراق بهادار طیف گسترده و متنوعی را دربرمی‌گیرد و می‌تواند تأثیر درخوری بر عملکرد بازار سرمایه بگذارد.

کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار[1]  آمریکا

 

1- مقدمه

کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار آمریکا در تاریخ سوم سپتامبر 1936 در قالب یک شرکت غیرسهامی به نام "مجمع صاحبان بانک‌های سرمایه‌گذاری"[2] در ایالت دلاور[3] آمریکا به ثبت رسید. کانون نهادی است غیرانتفاعی که از تعدادی عضو تشکیل شده و در مقام نخستین و بزرگ‌ترین ارائه‌کنندة خدمات نظارت مالی به بخش خصوصی، بیش از 60 سال است که به انسجام هر چه بیشتر بازارهای مالی ایالات متحده و افزایش اطمینان سرمایه‌گذاران کمک کرده است. براساس قانون فدرال ایالات متحده، هر مؤسسة اوراق بهاداری که با عموم مردم آمریکا سروکار دارد باید عضو کانون باشد.

کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار از دیرباز نقش حساس و شناخته‌شده‌ای در زمینة نظارت بر صنعت اوراق بهادار آمریکا داشته است. این کانون هم اکنون بر انواع فعالیت‌های بیش از 5100 شرکت کارگزاری، نزدیک به 138.820 شعبه شرکت‌های کارگزاری و بیش از 659.080 نمایندگی مجاز اوراق بهادار نظارت دارد. یکی دیگر از فعالیت‌های کانون ارائه محصولات و خدمات نظارتی[4] به بورس‌های اوراق بهادار است. کانون ملی معامله‌گران که تا سال 2000 بیشتر به عنوان مالک نزدک[5] شناخته می‌شد، در این سال با تغییر رویکرد غالب خود به سمت تمرکز هر چه بیشتر بر روی انسجام بازار و جلب اطمینان سرمایه‌گذاران، تصمیم به فروش نزدک گرفت.

نوع فعالیت‌های کانون در عرصة صنعت اوراق بهادار از کنترل و نظارت تا آموزش متنوع است. اعطای مجوز فعالیت به افراد و مؤسسه‌های دست‌اندرکار اوراق بهادار، تنظیم مقررات ویژة حاکم بر عملکرد افراد و مؤسسه‌ها، کنترل و آزمایش میزان رعایت قوانین و مقررات، و مجازات خاطیان از جمله فعالیت‌های کانون است. همچنین نظارت و کنترل معاملات سهام، اوراق قرضة شرکتی، قراردادهای آتی و برگه‌های اختیار معامله اوراق بهادار وظیفة اصلی کانون در نظارت بر بازار اوراق بهادار است. یکی دیگر از وظایف کانون ارائة خدمات آموزشی و برگزاری آزمون‌های تخصصی و نیز کمک به مؤسسه‌های دست‌اندرکار اوراق بهادار در رعایت دقیق قوانین و مقررات این حرفه است. همچنین بزرگ‌ترین مرجع حل اختلاف در زمینة مسایل مربوط به اوراق بهادار در جهان متعلق به کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار است که هر سال بیش از 8000 مورد داوری و 1000 مورد میانجی‌گری میان طرف‌های درگیر را به انجام می‌رساند. کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار با در اختیار داشتن نزدیک به 2000 نفر نیروی انسانی و بیش از 500 میلیون دلار بودجة سالانه بزرگ‌ترین نهاد ناظر بر بازارهای سرمایه در سطح جهان است.

 

2- اهداف

اهداف کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار عبارت‌اند از هرگونه اقدام قانونی در چارچوب قانون عمومی شرکت‌های ایالت دلاور آمریکا، شامل:

(1)      همکاری همة اعضا در جهت توسعة فعالیت بانک‌های سرمایه‌گذاری و معاملات اوراق بهادار، تلاش در جهت استانداردکردن فعالیت‌ها و اصول حرفه‌ای اوراق بهادار، توسعة استانداردهای اخلاق حرفه‌ای، تشویق و هدایت اعضاء به سمت رعایت هر چه بیشتر و دقیق‌تر قوانین فدرال و ایالتی؛

(2)      ایجاد زمینه و وسیله‌ای برای هم‌اندیشی، مشورت، و همکاری با دولت و دیگر نهادهای مرتبط در جهت حل مشکلات سرمایه‌گذاران، عموم مردم، بانک‌های سرمایه‌گذاری و مجموعة صنعت اوراق بهادار؛

(3)      تدوین و اجرای قوانین ویژة رعایت انصاف و جلوگیری از کلاه‌برداری و دستکاری بازار، و در مجموع، گسترش عدالت و برابری در انجام معاملات تجاری با هدف حمایت از سرمایه‌گذاران؛

(4)      ترغیب اعضاء به رعایت هر چه بیشتر نظم و انضباط، و رسیدگی به اختلافات موجود میان اعضای کانون با مردم و تک‌تک اعضاء با یکدیگر؛

(5)      تأسیس یک کانون ملی اوراق بهادار براساس بخش 15الف از قانون بورس اوراق بهادار مصوب سال 1934 و ثبت و دریافت مجوز لازم از کمیسیون بورس و اوراق بهادار، و ایجاد زمینة لازم برای دستیابی به اهداف یادشدة در قانون؛

(6)      انجام معامله و خرید، نگهداری، تملک، اجاره، رهن، فروش، و انتقال هرگونه دارایی منقول و غیرمنقول در جهت کمک به اهداف NASD.

 

3- عضویت

3-1  درخواست عضویت

متقاضی عضویت در کانون موظف است درخواست خود را براساس فرم ویژة درخواست عضویت تنظیم و به همراه اطلاعات و مدارک مورد نیاز از طریق پست سفارشی یا مراجعة حضوری به ادارة نظارت بر اعضای کانون، واقع در منطقه‌ای که مایل است دفتر مرکزی خود را دایر کند، تحویل دهد. حداکثر ظرف 90 روز پس از تشکیل پرونده یا 60 روز پس از تکمیل اطلاعات و مدارک درخواستی از متقاضی دعوت می‌شود که نماینده یا نمایندگان خود را برای شرکت در جلسه ویژة مصاحبه برای عضویت در کانون معرفی کند. دعوت‌نامة کتبی حضور در جلسه باید حداقل 7 روز پیش از تاریخ تعیین شده از طریق نمابر یا پست سفارشی برای متقاضی ارسال شود. هر یک از اعضای هیئت رئیسه یا هر یک از اعضای شورای ملی داوری یا کمیته‌های زیرمجموعة آن، در صورت وجود هرگونه تضاد منافع یا هرگونه شرایط مؤثر بر تصمیم‌گیری عادلانه، حق شرکت در جلسات تصمیم‌گیری راجع به پذیرش عضویت متقاضی در کانون را نخواهد داشت. درخواست عضویت در کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار حاوی مطالب و مدارکی به شرح زیر خواهد بود:

(1)  فرم تکمیل شدة درخواست عضویت در کانون؛

(2)  چک بانکی حاوی مبلغ هزینة رسیدگی به درخواست عضویت؛

(3)  طرح تفصیلی مربوط به نوع فعالیت کنونی یا آتی و طرح‌های توسعة مورد نظر متقاضی، شامل:

الف) تراز آزمایشی[6]، ترازنامه و محاسبة سرمایة خالص که حداکثر ظرف 30 روز قبل از تاریخ درخواست عضویت تهیه شده باشد؛

ب)    پیش‌بینی درآمدها و هزینه‌های ماهانه و پیش‌بینی دوازده ماه ابتدای فعالیت؛

پ)    نمودار سازمانی؛

ت)    نشانی دفتر مرکزی و شعبه‌های دفتر مرکزی و نام شخص مسئول هر یک از شعبه‌ها؛

ث)    فهرستی از انواع اوراق بهاداری که قرار است عرضه یا فروخته شود، همچنین فهرستی از مشتریان جزء یا نهادی که قرار است دعوت به همکاری شوند؛

ج)     شرح کامل شیوه‌های تبلیغ و رسانه‌های مورد نظر برای جلب مشتری و عرضه و فروش محصولات و خدمات به مشتریان، شامل اینترنت، دعوت تلفنی، برگزاری سمینار، یا ارسال نامه؛

چ)     شرح کامل امکانات موجود و مکان اختصاص یافته به فعالیت مورد نظر؛

ح)     انواع اوراق مورد نظر برای بازارگردانی، میزان نوسان اوراق و پیش‌بینی حداکثر موجودی اوراق نزد متقاضی؛

خ)     شرح کامل هر نوع فعالیت قراردادی مانند تعهد فروش اوراق بهادار (underwriting)؛

د)     شرح کامل هرگونه طرح توزیع یا نگهداری اوراق بهادار با اشاره به میزان ریسک، نوسان و نقدشوندگی اوراق؛

ذ)     شرح کامل هرگونه فعالیتی که ممکن است متقاضی وارد آن شود و تأثیر به سزایی بر میزان سرمایة خالص وی ظرف دوازده ماه نخست فعالیت او داشته باشد؛

ر)     مشخصات کامل سیستم‌ها و تجهیزات عملیات کاری و ارتباط با مشتریان و دیگر اعضای کانون و هرگونه طرح و رویة اجرایی مورد نظر متقاضی برای ایجاد اطمینان نسبت به استمرار فعالیت‌ها.

(4)  فهرستی از نام و مشخصات همة افراد وابسته؛

(5)  نسخه‌ای از هرگونه حکم یا تصمیم مقام فدرال یا دولتی یا هر سازمان خودانتظام دیگر مبنی بر هرگونه اقدام موقت یا دایم علیة اعطای مجوز یا ثبت فعالیت متقاضی یا افراد وابسته به او؛

(6)  نسخه‌ای از هرگونه اسناد و مدارک مربوط به احکام صادر شده از سوی مراجع قضایی در رسیدگی به پرونده‌های احتمالی شخص متقاضی یا افراد وابسته به او در مراجع قضایی.

 

3-2  انجام مصاحبه

پیش از تأیید نهایی عضویت متقاضی در کانون لازم است مصاحبه‌ای با نماینده یا نمایندگان شخص متقاضی انجام شود. به همین منظور، هفت روز پیش از تاریخ در نظر گرفته شده برای مصاحبه اطلاعیة کتبی کانون حاوی تاریخ و زمان انجام مصاحبه برای متقاضی ارسال می‌شود.

 

4- دریافت مجوز مدیریت

همة افراد شاغل در تشکیلات هر یک از اعضای کانون که دست‌اندرکار امور مربوط به سرمایه‌گذاری یا معاملات اوراق بهادار هستند و قصد دارند به عنوان مدیر مشغول به کار شوند باید دارای مجوز لازم در رشتة مربوط از کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار باشند. این افراد برای دریافت مجوز مورد نظر باید آزمون مشخصی را پشت‌سر بگذارند. افراد مشمول دریافت مجوز مدیریت عبارتند از:

(1)     صاحبان مؤسسه‌های خصوصی

(2)     اعضای هیئت رئیسة مؤسسه‌های خصوصی

(3)     شرکای مؤسسه‌های خصوصی

(4)     مدیران دفاتر نظارت

(5)     مدیران شرکت‌ها

 

5- دریافت مجوز نمایندگی، دستیاری نمایندگی، و تحلیل‌گری

همة افراد شاغل در تشکیلات هر یک از اعضای کانون که دست‌اندرکار امور مربوط به سرمایه‌گذاری یا معاملات اوراق بهادار هستند و قصد دارند به عنوان نماینده، دستیار نماینده یا تحلیل‌گر مشغول به کار شوند باید مجوز فعالیت در رشتة مربوط را از کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار دریافت کرده باشند. این افراد برای دریافت مجوز مورد نظر باید آزمون مشخصی را پشت‌سر بگذارند.

 

6- افرادی که نیاز به دریافت مجوز از کانون ندارند

(1)   آن دسته از وابستگانی که دارای مسئولیت‌های دفتری یا اجرایی هستند؛

(2)   آن دسته از وابستگانی که به صورت فعال در امور مربوط به سرمایه‌گذاری یا خرید و فروش اوراق بهادار شاغل نیستند؛

(3)   آن دسته از وابستگانی که به طور اختصاصی و انحصاری در زمینه‌های زیر فعالیت دارند:

الف)  دادوستد اوراق بهادار در تالار یکی از بورس‌های اوراق بهادار کشور با مجوز عضویت تالار از بورس مربوطه؛

ب)   دادوستد اوراق قرضة شهرداری؛

پ)   دادوستد کالا؛

ت)   دادوستد قرارداد آتی اوراق بهادار، به شرط داشتن مجوز از یک کانون مجاز قراردادهای آتی.

 

7- رعایت قوانین و مقررات

اعضای کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار موظف به رعایت قوانین و مقررات گسترده‌ای در زمینه‌هایی همچون ارتباط با مشتریان و عموم مردم، انجام معامله با مشتریان، دریافت کارمزد و هزینه‌های انجام معامله، گشایش حساب‌های ویژه، توزیع اوراق بهادار، و مسئولیت در قبال دیگر کارگزاران یا معامله‌گران هستند. همچنین مسئولیت‌های فراوانی در قبال افراد وابسته و کارکنان خود و کارکنان سایر اعضای کانون به عهده دارند که در این میان می‌توان به مسئولیت‌هایی در زمینه‌های نظارت، مبارزه با پولشویی، فعالیت‌های تجاری افراد وابسته در خارج از شرکت یا مؤسسه، انجام معامله برای یا به وسیله افراد وابسته، تأثیرگذاری یا پرداخت پاداش به کارکنان سایر اعضای کانون، رعایت الزامات گزارش‌دهی به کانون، انجام معامله با کارکنان کانون یا کارکنان بورس اوراق بهادار آمریکا، انجام عملیات تسویة اوراق بهادار، انجام دادوستد اوراق بهادار، و آمادگی برای مواقع اضطراری اشاره کرد.

 

8- سیستم جایگزین نمایش داده‌های NASD[7]

کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار به تازگی سیستم جایگزینی را به نام ADF"" برای نمایش داده‌ها راه‌اندازی کرده است. این سیستم که دورة آزمایشی نه‌ماهة آن در 27 ژانویة 2007 به پایان می‌رسد برای کمک به آن دسته از اعضای کانون است که مایل‌اند کار پیشنهاد قیمت یا انجام معامله بر روی اوراق بهادار نزدک را در خارج از بورس یا خارج از سیستم نزدک انجام دهند. این سیستم کار دریافت و نمایش قیمت‌های پیشنهادی، مقایسة معاملات انجام شده و دریافت و نمایش گزارش معاملات را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد. تمامی اعضای کانون که مایل‌اند از سیستم ADF"" برای پیشنهاد قیمت یا انجام معاملات خود استفاده کنند موظف به رعایت کامل مقررات استفاده از سیستم و مقررات مربوط به گزارش‌دهی عملکرد خود هستند.

کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن[8]

1- مقدمه

کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن از تعدادی شرکت سهامی فعال در زمینة دادوستد اوراق بهادار، تعدادی مؤسسة اوراق بهادار خارجی و چندین مؤسسة مالی تشکیل شده است که همگی دارای مجوز از آژانس خدمات مالی براساس مفاد قانون بورس و اوراق بهادار (SEL)، قانون مؤسسات اوراق بهادار خارجی (FSFL)، و قانون مؤسسات مالی مجاز هستند. اعضای کانون به دو دسته اعضای عادی، شامل شرکت‌های اوراق بهادار[9] و شرکت‌های اوراق بهادار خارجی و اعضای ویژه، شامل مؤسسات مالی مجاز[10] تقسیم می‌شوند.

 

2- فعالیت‌های اصلی

فعالیت‌های مهم و اصلی کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن به سه دستة فعالیت‌های خودانتظامی[11]، فعالیت‌ به عنوان کانون معاملات، و فعالیت‌های بین‌المللی طبقه‌بندی می‌شوند.

 

2-1  فعالیت‌های خودانتظامی

- تدوین و اجرای قوانین خودانتظامی

JSDA  انواع متفاوتی از قوانین خودانتظامی را برای عملکرد اعضای خود و با هدف ارتقای سلامت و تسهیل معاملات اوراق بهادار تدوین و اجرا کرده است.

- بازرسی و نظارت

کانون به منظور اطمینان از تطبیق سازوکار مدیریت داخلی[12] و فعالیت مرتبط با اوراق بهادار اعضا یا کارکنان آنها با قوانین و مقررات موجود به بازرسی از محل فعالیت ایشان می‌پردازد و مدیریت و نگهداری حساب‌های جداگانة[13] مشتریان را مورد نظارت قرار می‌دهد.

 

- اقدامات تنبیهی

در موارد نقض قوانین و مقررات توسط اعضا یا کارکنان شرکت‌های اوراق بهادار، کانون با جدیت اقدام به تنبیه خاطیان می‌کند.

 

- آزمون صلاحیت، آموزش مهارت‌های حرفه‌ای و اعطای مجوز به نمایندگان فروش[14]

JSDA  اقدام به برگزاری آزمون‌های تعیین صلاحیت برای نمایندگان فروش و مدیران داخلی و همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی همچون آموزش مهارت‌های حرفه‌ای با توجه به گسترة عمومی و فراگیر معاملات اوراق بهادار و الزامات پراهمیت اجتماعی آن می‌کند. کانون براساس نظر ادارة خدمات مالی[15] به اعطای مجوز به نمایندگان فروش نیز می‌پردازد.

 

- مشاوره در امور مرتبط با شکایات مشتریان

کانون با میانجیگری در رفع اختلاف میان اعضا و مشتریان می‌کوشد و به این منظور در هر ادارة منطقه‌ای، کانون مشاوران مخصوصی منصوب شده‌اند که به ارایة خدمات مشاوره در امور مرتبط با شکایت مشتریان از اعضا یا نمایندگان فروش می‌پردازند.

- توسعه و پیشرفت فرابورس اوراق قرضه[16]

کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن در حوزة فرابورس اوراق قرضه به انجام اموری همچون اصلاح سازوکار بازار فرابورس اوراق قرضه، انتشار اطلاعات مربوط به قیمت و درآمد اوراق قرضه معاملاتی و گردآوری مجموعه‌های آماری مرتبط با این بازار می‌پردازد.

 

- اداره و مدیریت معاملات خارج از بورس[17] شرکت‌های پذیرفته شده

JSDA  به توسعه و اصلاح سیستم معاملات خارج از بورس شرکت‌های پذیرفته شده با هدف ارتقای کارایی و سلامت معاملات و همچنین گردآوری و طبقه‌بندی اطلاعات مربوط به این معاملات می‌پردازد.

 

2-2  فعالیت در جایگاه کانون معاملات[18]

- تحقیق و مطالعه در زمینة صنعت اوراق بهادار

در راستای ارتقای بازار اوراق بهادار ژاپن و کمک به رشد و توسعه اقتصادی کشور، JSDA به مطالعه و تحقیق جامع و فراگیر به‌منظور اصلاح ساختار بازار پرداخته و نتایج مطالعات خود را به دولت و دیگر نهادهای مسئول ارایه می‌کند.

 

- نشر و ترویج دانش و آگاهی عمومی از صنعت اوراق بهادار

JSDA  به گسترش و ترویج اطلاعات عمومی و دانش اوراق بهادار در میان دانش‌آموزان و دیگر اقشار جامعه می‌پردازد و در تلاش است تا پایة علمی سرمایه‌گذاران حقیقی را ارتقا دهد.

 

- برقراری ارتباط میان سازمان‌های مرتبط با اوراق بهادار

JSDA  با حفظ روابط مناسب میان شرکت‌های اوراق بهادار و سازمان‌های مرتبط در تلاش است تا به اهداف بازار اوراق بهادار دست یابد.

 

- آموزش کارکنان و ارتقای سطح مدیریت شرکت‌های اوراق بهادار

JSDA  مقررات واحد حسابداری[19] در صنعت اوراق بهادار و همچنین روش تحلیل مالی توسط اعضا را بهبود بخشیده است و هم‌اکنون به‌دنبال پیشرفت سازوکار مدیریتی شرکت‌های اوراق بهادار و مواردی همچون آموزش کارکنان آنها در مسایلی نظیر معاملات الکترونیک است.

 

2-3- فعالیت‌های بین‌المللی

در راستای جهانی شدن بازارهای اوراق بهادار، JSDA به صورت فعال در کنفرانس‌های بین‌المللی شرکت می‌کند و به تبادل اطلاعات و برقراری ارتباط عمیق با سایر سازمان‌های خارجی مرتبط با صنعت اوراق بهادار مبادرت می‌ورزد.

 

3- ساختار سازمانی کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن

3-1  نهادهای اصلی

تصمیم‌گیری و ادارة JSDA تحت نظارت نهادهای اصلی ذیل صورت می‌گیرد:

مجمع عمومی: عالی‌ترین نهاد تصمیم‌گیرنده در کانون؛

هیئت رئیسه: نهادی است که وظیفة نظارت و اخذ تصمیمات مقتضی در حوزة مدیریت کانون را برعهده دارد.

هیئت خودانتظامی:[20] نهادی است که توسط هیئت مدیره انتخاب می‌شود و اخذ تدابیر ویژه و اجرای وظایف خودانتظامی کانون را عهده‌دار است.

کمیتة امور عمومی:[21] نهادی است که تحت نظارت هیئت رئیسه کلیه امور عملیاتی مربوط به کانون را انجام می‌دهد.

 

3-2  ادارات منطقه‌ای[22]

JSDA  9 ادارة منطقه‌ای دارد و هر اداره دارای شورای منطقه[23] و کمیتة انضباطی[24] جداگانه‌ای است.

 

3-3  نهادهای وابسته

JSDA  از نهادهای وابسته‌ای همچون کمیتة آزمون صلاحیت نمایندگان فروش، مشاوران میانجی، کمیتة آموزش اوراق بهادار، و روابط عمومی برخوردار است.

 


اساسنامة کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن

 

1- اهداف

هدف از تأسیس کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن ایجاد اطمینان نسبت به رعایت انصاف در خریدوفروش یا هر نوع مبادلة اوراق بهادار، قرارداد آتی شاخص اوراق بهادار، برگة اختیار معاملة اوراق بهادار، قرارداد آتی اوراق بهادار بازارهای خارجی، و ابزارهای مشتق اوراق بهادار در بازارهای فرابورس توسط اعضای عادی و ویژه و در نتیجه توسعة صنعت اوراق بهادار و حمایت از سرمایه‌گذاران است.

 

2- فعالیت‌ها

برای رسیدن به اهداف یاد شده مجموعه‌ای از اقدامات مقطعی و فعالیت‌های بلندمدت، به شرح زیر در دستور کار کانون قرار دارد:

-            افزایش رعایت قانون بورس و اوراق بهادار، قانون مؤسسات اوراق بهادار خارجی توسط اعضاء و برقراری نظم و انضباط میان آنها؛

-            تشویق اعضاء به رعایت اصل انصاف در هرگونه مبادله یا خریدوفروش اوراق بهادار؛

-            افزایش میزان کارایی مبادلات و حذف هرگونه اختلاف احتمالی از طریق انسجام هر چه بیشتر خریدوفروش یا هر نوع دیگر مبادلات اوراق بهادار توسط اعضای کانون؛

-            تشویق همة اعضاء به رعایت اصول انصاف و اخلاق حرفه‌ای از طریق جلوگیری از انجام هرگونه رفتار فریب‌کارانه، دستکاری بازار، دریافت هزینه یا کارمزد غیرمنطقی، یا هرگونه عمل سودجویانة غیرقانونی توسط اعضای کانون و کارگزاران اوراق بهادار؛

-            جلوگیری از هرگونه عمل خلاف قوانین و مقررات و مفاد اساسنامة کانون و جلب اطمینان سرمایه‌گذاران از طریق الزام اعضاء به ایجاد مقررات و سیستم‌های نظارت داخلی؛

-            حل‌و فصل اختلافات پیش آمده میان اعضای کانون با مشتریان و اعضای کانون با یکدیگر؛

-            انتشار قیمت‌های خریدوفروش معاملات انجام شدة اوراق پذیرفته شده؛

-            تحقیق و بررسی در مورد میزان رعایت قوانین و مقررات و اصول اخلاقی حرفه‌ای توسط اعضای کانون و کارگزاری‌ها، چگونگی انجام اقدامات انضباطی توسط اداره‌های وابسته به دولت، چگونگی انجام فعالیت‌های تجاری، و میزان دارایی اعضای کانون؛

-            انجام کارهای دفتری مربوط به اعطای مجوز به نمایندگان فروش؛

-            برگزاری دوره‌های آموزشی و آزمون‌های تعیین صلاحیت برای مسئولان و کارکنان اعضای کانون و کارگزاری‌ها با هدف ارتقای سطح کارایی افراد؛

-            انجام مطالعات و تحقیقات علمی بر روی اوراق بهادار و بازار اوراق بهادار و در صورت نیاز ارائة پرسش‌ها و پیشنهادهای مرتبط با موضوع به دولت؛

-            آموزش عمومی با موضوع اوراق بهادار و بازارهای اوراق بهادار؛

-            توسعة ارتباط مشترک و رفع هرگونه اختلاف‌نظر میان اعضای کانون؛

-            انجام هرگونه فعالیت تجاری دیگر علاوه بر موارد یاد شده، با هدف دستیابی به اهداف کانون. (کانون مجاز به انجام هیچ‌گونه فعالیت تجاری به قصد کسب سود نخواهد بود.)

 

مقررات مربوط به رعایت انصاف در روابط تجاری

کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن برای اطمینان از کارکرد صحیح و روان بازار اوراق بهادار می‌تواند مقررات خاصی را با عنوان مقررات روابط تجاری منصفانه، مقررات روابط واحد تجاری، مقررات حل اختلاف، و مانند آن را تدوین و اجرا نماید.

 

آئین‌نامة اجرایی اساسنامه

موضوعات مهم و ضروری برای اجرای مفاد اساسنامة کانون در قالب آئین‌نامة اجرایی اساسنامه تدوین و اجرا خواهد شد.

 

تصویب و اصلاح مقررات

تصویب، اصلاح، و لغو مقررات مربوط به رعایت انصاف در روابط تجاری، مقررات روابط واحد تجاری، مقررات حل اختلاف، و آئین‌نامة اجرایی اساسنامه باید به تصویب هیئت رئیسة کانون برسد.

 

3- اعضای عادی

3-1  حقوق و تعهدات

·        هر یک از اعضای عادی کانون در تصمیم‌گیری‌های مربوط به فعالیت‌های این نهاد دارای یک حق رأی است، به این شرط که در موضوع موردنظر هیچ‌گونه منافع خاصی برای وی متصور نباشد. همچنین عضویت هر یک از اعضای عادی در صورت وقوع شرایط زیر منتفی خواهد شد:

-         انصراف از عضویت یا اخراج از کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن؛

-         فقدان صلاحیت و شرایط عضویت در کانون.

·        در صورت ادغام شرکت عضو کانون با شرکت دیگر، چنانچه شرکت حاصل از ادغام با ماهیت شرکت اوراق بهادار مشغول فعالیت باشد همچنان با داشتن یک حق رأی عضو عادی کانون خواهد بود. امتیاز عضویت عادی کانون قابل انتقال به غیر نخواهد بود.

·        هر یک از اعضای عادی موظف است حق عضویت خود را براساس آن چه که توسط کانون تعیین می‌شود پرداخت کند.

·        هر یک از اعضای عادی کانون موظف است نماینده یا نماینده‌هایی را به عنوان کارگزار فعالیت‌های خود به کانون معرفی کند و کانون نیز این حق را دارد که در صورت تشخیص عدم صلاحیت نماینده یا نماینده‌های معرفی شده با اعلام دلایل کافی خواستار جایگزینی نماینده یا نماینده‌های جدید شود.

·        فعالیت‌های تجاری، دارایی‌ها، و حساب‌های متعلق به هر یک از اعضای عادی کانون براساس مقررات حسابرسی کانون مورد حسابرسی دقیق قرار خواهد گرفت.

·        استفاده از نام کانون تابع مقررات خاصی است و تنها با مجوز کانون مجاز است.

 

3-2  پذیرش عضویت و انصراف

شرکت‌های اوراق بهادار یا شرکت‌های اوراق بهادار خارجی که مایل‌اند به عضویت کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن در آیند موظف‌اند فرم تکمیل شدة درخواست عضویت را مطابق مفاد دستورعمل اجرایی کانون به همراه اسناد و مدارک مورد نیاز برای تصویب شورای مدیران به نشانی کانون ارسال نمایند. بیان هرگونه مطلب خلاف واقع یا هرگونه سابقة تعلیق خریدوفروش یا هرگونه معاملة اوراق بهادار، لغو عضویت در کانون، رد صلاحیت انجام معاملات اوراق بهادار، محکومیت انضباطی از سوی ادارات دولتی به سبب تخلف از مفاد اساسنامه یا شرکتنامة بورس اوراق بهادار یا هرگونه مقررات موجود دیگر، همچنین هرگونه تخطی از اصول اخلاق حرفه‌ای در معاملات تجاری موجب رد درخواست پذیرش عضویت در کانون خواهد شد. درخواست انصراف از عضویت در کانون نیز باید به تأیید هیئت رئیسه کانون برسد.

 

3-3  تذکر و مجازات متخلفان

هر یک از موارد زیر می‌تواند با تأیید هیئت رئیسه و پس از استماع دلایل متهم منجر به صدور دستور لازم برای اعمال مجازات علیة عضو خاطی شود:

1- عدم صداقت در ارائة مطالب مندرج در فرم درخواست عضویت و اسناد و مدارک ارسالی؛

2- ورشکستگی و دشواری بهبود مجدد اوضاع مالی؛

3- تخلف از قوانین و مقررات و مفاد اساسنامة کانون؛

4- تخطی از اصول اخلاق حرفه‌ای؛

5- قصور در پرداخت مبالغ مورد نظر کانون؛

6- قصور در ارائة گزارش‌های مورد نظر کانون یا ارائة گزارش ناصحیح؛

7- استنکاف یا هرگونه کارشکنی در روند حسابرسی شرکت توسط مسئولان کانون؛

8- هرگونه استفاده غیرمجاز از نام کانون؛

9- تخلف از قوانین و مقررات و مفاد اساسنامة کانون یا تخطی از اصول اخلاق حرفه‌ای توسط کارگزار اوراق بهادار وابسته به هر یک از اعضای عادی کانون.

مجازات اعضای متخلف به صورت توبیخ، جریمة نقدی، تعلیق یا محدودیت عضویت یا اخراج از کانون اعمال می‌شود. مبلغ جریمة نقدی اعضای متخلف حداکثر یکصد میلیون ین (100.000.000 ین) خواهد بود و چنانچه تخلف صورت گرفته جدی بوده باشد و مجموعة صنعت اوراق بهادار کشور را با خطر مواجه ساخته باشد، حداکثر مبلغ جریمه تا پانصد میلیون ین (500.000.000 ین) قابل افزایش خواهد بود. مدت زمان تعلیق یا محدودیت عضویت متخلفان نیز حداکثر شش ماه است. همچنین اعمال همزمان جریمة نقدی و تعلیق یا محدودیت عضویت عادی شخص متخلف امکان‌پذیر است. اعضای متخلف کانون حتی در صورت تعلیق یا محدودیت عضویت خود موظف‌اند وظایف خود را به بهترین شکل انجام دهند.

 

4- اعضای ویژه

مؤسسه‌های مالی دارای مجوز همگی عضو ویژة کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن محسوب می‌شوند و شرایط و ضوابط مربوط به اعضای عادی در مورد اعضای ویژه نیز صادق است.

5- ارکان کانون

ارکان کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن عبارت‌اند از:

1-    مجمع عمومی (عادی و فوق‌العاده)

2-    مدیران

3-    هیئت رئیسه

4-    کمیته‌ها و هیئت‌هایی همچون هیئت امور خودانتظامی، هیئت سیاست‌های راهبردی اوراق بهادار، کمیتة امور عمومی، کمیتة امور ویژه، کمیتة انضباطی، و کمیتة انضباطی اعضای ویژه

5-    هیئت حسابرسان

6-     مشاوران

7-    اداره‌های مناطق، کمیتة انضباطی مناطق، و کمیته‌های محلی

8-    وابستگان (مشاور میانجی‌گری و حل اختلاف، کمیتة آزمون نمایندگان فروش، کمیتة آموزش اوراق بهادار و روابط عمومی)

9-      دبیرخانه

آیین‌نامة اجرایی اساسنامة کانون معامله‌گران اوراق بهادار ژاپن

هدف

مادة 1 این آیین‌نامه در راستای اجرای اساسنامة کانون و پیرو مادة 8 آن تدوین شده است.

 

انتشار فهرست اعضای کانون

مادة 2 کانون فهرست اعضای خود مشتمل بر نام و محل دفتر مرکزی یا شعبة اصلی در ژاپن را برای استفادة اعضاء و عموم منتشر می‌کند.

 

تعیین صلاحیت نمایندگان[25] اعضاء

مادة 3 نمایندگان اعضاء و همچنین عوامل[26] آنها باید حایز شرایط زیر باشند:

-         نمایندة عضو باید مجوز مدیریت نمایندگی را از بخش اعطای مجوز شرکت‌ها[27] دریافت کرده باشد.

-         عامل عضو باید مجوز مدیریت داشته یا از توان مناسب برای انجام وظایف خود برخوردار باشد. عامل شرکت اوراق بهادار خارجی باید از توانمند‌ی‌ها و شرایط ویژة نمایندگان برخوردار باشد.

-         نماینده و عامل عضو نباید هیچگاه از قوانین و مقررات مشخص شده تخطی کرده باشند.

شعبة اصلی در ژاپن

مادة 4 در صورتی که یک شرکت اوراق بهادار خارجی یا یک مؤسسة مالی خارجی، عضو ویژة کانون باشد، ملزم است شعبة اصلی خود در ژاپن را به کانون معرفی کند و شعبة یادشده ارتباط مناسبی با کانون داشته باشد.

 

موارد ملزم به انتشار آگهی

مادة 5 در هر یک از موارد زیر عضو کانون ملزم به انتشار آگهی برای اطلاع عموم است:

-         توقف معاملات اوراق بهادار؛

-         ادغام یا تجزیة شرکت؛

-         نقدکردن دارایی[28] یا جداسازی بخشی از شرکت[29]؛

-         انتقال تمام یا بخشی از فعالیت شرکت.

 

موارد الزام‌آور گزارش

مادة 6 در موارد زیر عضو کانون ملزم است مطابق مادة 16 اساسنامه اقدام به تهیة گزارش نماید:

-         دریافت مجوز انجام امور تجاری مطرح در قوانین و مقررات SEL یا FSEL؛

-         تغییر شرایط مندرج در مجوز انجام امور تجاری بند پیشین؛

-         تغییر نام تجاری؛

-         تغییر میزان سرمایه یا سرمایة پرداخت شده؛

-         تغییر مدیر، مسئول اجرایی یا حسابرس؛

-         تغییر سمت مدیر یا مسئول اجرایی؛

-         افتتاح یا تعطیلی شعبه یا هر بخش تجاری دیگر وابسته به دفتر مرکزی؛

-         تغییر مکان دفتر مرکزی، شعبه یا دفاتر تجاری؛

-         تغییر نام شعبه یا دفاتر تجاری؛

-         تغییر نشانی دفتر مرکزی، شعبه یا دفاتر تجاری؛

-         افتتاح یا تعطیلی شعبة تجاری مستقل؛

-         عضویت یا خروج از عضویت در صندوق حمایت از سرمایه‌گذاران یا بورس اوراق بهادار؛

-         دریافت مجوز تغییر شیوة مدیریت ریسک؛

-         آغاز یا پایان فعالیت‌های تجاری مجاز؛

-         ادغام یا به عهده‌گرفتن فعالیت‌های تجاری شرکت دیگر؛

-         به دست آوردن یا از دست دادن اکثریت حق رأی در یک مؤسسة مالی، شرکت اوراق بهادار، یا شرکت یا مؤسسة خارجی فعال در زمینة اوراق بهادار؛

-         آغاز مراحل اعلام ورشکستگی، تغییر ساختار یا انحلال.

 

ارسال درخواست تأیید، گزارش، آگهی و مانند آن به کانون

مادة 7 هر عضو برای ارسال درخواست تأیید، گزارش، آگهی یا هر مورد دیگر به کانون باید موارد یاد شده را به نزدیک‌ترین ادارة منطقه‌ای به محل دفتر مرکزی خود ارائه کند.

 

مدارک پیوست در تقاضای پذیرش

مادة 8 مدارک پیوست در فرم تقاضای عضویت توسط شرکت اوراق بهادار، شرکت اوراق بهادار خارجی یا مؤسسة مالی مجاز باید شامل موارد زیر باشد:

-         کپی درخواست مجوز فعالیت تجاری در حوزة اوراق بهادار یا جواز فعالیت یادشده و کپی ضمائم آن؛

-         کپی مدارکی که نشان دهد مؤسسه یا شرکت تاکنون از قوانین و مقررات مربوطه تخطی کرده است یا خیر؛

-         کپی مدارکی که نشان‌دهندة تأیید مجوز متقاضی در مورد مادة 34 قانون بورس و اوراق بهادار باشد.

 

اعلام پذیرش تقاضای عضویت

مادة 9 زمانی که کانون با درخواست عضویت متقاضی موافقت کند، متقاضی و دیگر اعضاء را از این امر مطلع خواهد کرد.

 

حق پذیرش

مادة 10 حق پذیرش متقاضی یک میلیون ین است.

 

آگهی و اعلام عمومی اعمال اقدامات تنبیهی اعضای کانون

مادة 11 کانون در صورت بروز هر یک از موارد زیر با ارسال اطلاعیه عضو را از تصمیم خود آگاه خواهد ساخت و پس از آن اطلاعیه را به اطلاع عموم خواهد رساند:

-         موافقت کانون با انصراف از عضویت؛

-         زمانی که کانون اقدامات تنبیهی برای عضو در نظر گیرد؛

-         زمانی که کانون به عضو اخطار دهد؛

-         تخطی عضو از مواد اساسنامه.

عملکرد مدیران و کارکنان سازمان در امور تجاری

مادة 12 در صورتی که بخشی از امور تجاری عضو ویژه به سازمانی که توسط آن شکل گرفته است محول شود، مدیران و کارکنانی که در سازمان یادشده فعالیت می‌کنند باید وظایف خود را به عنوان کارکنان کانون انجام دهند.

 

تخطی از اصول دادوستد منصفانه

مادة 13 موارد نقض اصول دادوستد منصفانه پیرو اساسنامة کانون به قرار زیر است:

-         دخالت یا اخلال در امور تجاری کانون یا هر یک از اعضاء؛

-         کلاهبرداری، عدم انجام تعهدات، بی‌توجهی و اهمال در انجام وظایف مرتبط با خریدوفروش اوراق بهادار.

 

رازداری

مادة 14 مدیران و کارکنان کنونی و پیشین کانون حق استفاده از اطلاعات محرمانه‌ای که به واسطة فعالیت خود کسب کرده‌اند، ندارند.

 

ارائة اطلاعات به صندوق حمایت از سرمایه‌گذاران

مادة 15 کانون می‌تواند در راستای اجرای مفاد اساسنامه، اطلاعات مورد نیاز راجع به سرمایه‌گذاران عادی را در اختیار صندوق حمایت از سرمایه‌گذاران قرار دهد.

 

منع تصدی مدیریت هم‌زمان

مادة 16 هیچ مسئولی نباید به طور هم‌زمان به عضویت هیئت رئیسة سازمان خودانتظام، هیئت سیاست‌گذاری راهبردی، امور اداری و اجرایی درآید، به جز در مواردی که اساسنامه مشخص کرده است.

 

 

کانون معامله‌گران اوراق بهادار کره[30] (جنوبی)

 

1- اهداف

کانون معامله‌گران اوراق بهادار کره در 25 نوامبر 1953 به عنوان یک سازمان خودانتظام و با استناد به قانون بورس و اوراق بهادار تأسیس شد و ارتقای سازوکار خودانتظامی در صنعت اوراق بهادار را اصلی‌ترین هدف خود قرار داد. به طور کلی، اهداف این کانون به چهار دستة زیر تفکیک‌پذیر است:

-         حمایت از منافع سرمایه گذاران؛

-         حفظ روابط تجاری منصفانه میان اعضاء؛

-         اطمینان از انجام معاملات منصفانه در حوزة اوراق بهادار؛

-         تلاش برای توسعة پویای صنعت اوراق بهادار.

 

2- فعالیت‌ها

فعالیت‌های اصلی و عمدة کانون معامله‌گران اوراق بهادار کره (جنوبی) شامل موارد زیر است:

 

2-1  اجرای مقررات خودانتظامی

KSDA  با هدف حفظ سلامت و افزایش اطمینان سرمایه‌گذاران به بازار اوراق بهادار به اجرای مقررات خودانتظامی می‌پردازد. این مقررات مواردی همچون رفتار منصفانه[31] (شامل تقاضای سرمایه‌گذاری، مدیریت وجوه مشتری و تبلیغات)، پذیره‌نویسی اوراق بهادار، مدیریت قراردادهای شرکت‌های اوراق بهادار[32]، افشای معاملات فرابورس اوراق قرضه، و پذیرش اوراق بهادار را دربرمی‌گیرد.

 

2-2  توصیه‌های سیاست‌گذاری به دولت

کانون به طور مداوم ارتباط خود را با دولت حفظ می‌کند و توصیه‌های مورد نظر خود را به آن ارائه می‌دهد. این پیشنهادها که با هدف بهبود قوانین و مقررات حاکم بر بازار اوراق بهادار به دولت ارائه می‌شود، ممکن است در وهلة اول توسط سرمایه‌گذاران، دانشگاهیان یا فعالان بازار به کانون منتقل و پس از بازبینی و اصلاح به دولت ارائه شود.

 

2-3  حمایت از سرمایه‌گذاران

کانون به عنوان مرکز حمایت از سرمایه‌گذاران[33] به ارائة اخبار و اطلاعات مهم، آموزش، و اطلاع‌رسانی در مورد قوانین و مقررات مرتبط با اوراق بهادار می‌پردازد. افزون بر آن، کانون به ارائة خدمات مشاوره به سرمایه‌گذاران پرداخته، آنها را در حل مشکلات گوناگون فرارو یاری می‌دهد. کانون همچنین از طریق قراردادن اطلاعات جامع و به روز در سایت رسمی خود به دو زبان کره‌ای و انگلیسی به تقویت بازارهای اوراق بهادار محلی کمک می‌کند. کانون به منظور حفظ حقوق ورثه و جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی به بررسی حساب (کد) افراد متوفی، مهجور[34] یا مفقود می‌پردازد.

 

2-4  مدیریت فرابورس اوراق قرضه

مدیریت و ادارة فرابورس اوراق قرضه بر عهده کانون است و اطلاعات مربوط به معاملات این اوراق را بر سایت رسمی خود منعکس می‌کند.

2-5  ادارة معاملات بی‌تابلو[35]

اوراق بهادار فرابورس که در بورس و KOSDAQ پذیرفته نشده‌اند، می‌توانند در بخش بی‌تابلوی کانون پذیرفته و معامله شوند. مسئولیت پذیرش و حذف اوراق یاد شده از این بخش، همچنین اجرای قوانین و مقررات مربوط به عملیات و اطلاع‌رسانی در این قسمت به عهدة کانون است.

 

2-6  اعطای مجوز فعالیت حرفه‌ای در صنعت اوراق بهادار

مطابق قانون بورس و اوراق بهادار، برگزاری آزمون و اعطای مجوز به مشاوران سرمایه‌گذاری[36]، برنامه‌ریزان مالی[37]، مدیران ریسک مالی و تحلیل‌گران سرمایه‌گذاری به عهدة کانون است.

 

2-7  ارتقای سطح دانش عمومی صنعت اوراق بهادار

کانون شرکت‌ها را تشویق به عمومی‌شدن می‌کند و با برگزاری دوره‌های سخنرانی و توزیع متون کتبی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا درک بهتری از صنعت اوراق بهادار داشته باشند. کانون همچنین کتابخانة خود را که حاوی منابع مفید و متعدد تحقیقاتی است در اختیار عموم قرار می‌دهد.

 

2-8  آموزش مستمر فعالان حرفه‌ای صنعت اوراق بهادار

مؤسسة آموزش اوراق بهادار کره[38] دوره‌های آموزشی منظمی را به تفکیک عمومی، حرفه‌ای، پیشرفته، و تخصصی برگزار می‌کند.

 

2-9  تحقیقات

کانون به تحلیل بازارهای مالی داخلی و خارجی می‌پردازد و برهمین اساس سیاست‌های پیشنهادی خود را به دولت ارائه می‌کند. همچنین فصل‌نامة پژوهشی ویژه‌ای در همین زمینه منتشر می‌شود.

2-10  حضور فعال در عرصة بین‌الملل

کانون معامله‌گران اوراق بهادار کره عضو فعال چندین سازمان بین‌المللی نظیر انجمن بین‌المللی کانون‌های اوراق بهادار[39]، مجمع اوراق بهادار آسیا[40] و سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار[41] است و از این طریق به تبادل اطلاعات و حفظ روابط مناسب بین‌المللی و مشارکت در سیاست‌گذاری‌های بین‌المللی مؤثر بر کشور می‌پردازد و افزون بر آن به هدایت سرمایه‌های خارجی به سوی بازار اوراق بهادار کره نیز همت می‌گمارد.

فخرآبادی



[1] NASD – National Association of Securities Dealers

[2] Investment Bankers Conference| Inc.

[3] Delaware

[4] Regulatory Products and Services

[5] NASDAQ – National Association of Securities Dealers Automated Quotation System

سامانة خودکار قیمت‌های پیشنهادی کانون ملی معامله‌گران اوراق بهادار

[6] Trial Balance

[7] Alternative Display Facility

[8] Japan Securities Dealers Association (JSDA)

[9] Securities Company

[10] Registered Financial

[11] Self-regulatory Activities

[12] Internal Administration System

[13] Segregated Custody

[14] Securities Sales Representative

[15] Financial Services Agancy

[16] OTC Bond Market

[17] Off-Exchange

[18] Activities as Trade Association

[19] Unified Accounting Rules

[20] Self- Regulatory Board

[21] General Affairs Committee

[22] District Offices

[23] Segregated District Council

[24] District Disciplinary Committee

[25] Representative

[26] Agent

[27] Company Registration

[28] Divestiture

[29] Spin off

[30] Korea Securities Dealers Association (KSDA)

[31] Fair Practice Rules

[32] Regulations on Agreements Management of Securities Companies

[33] Investor Protection Center (IPC)

[34] Incompetent

[35] Free Board

[36] Investment Consultant

[37] Financial Planner

[38] Korea Securities Training Institute (KSTI)

[39] International Council of Securities Association (ICSA)

[40] Asia Securities Forum (ASF)

[41] International Organization of Securities Commissions

سیستم تعمیر و نگهداری سامانه تعمیر و نگهداری سیستم نگهداری و تعمیرات سامانه نگهداری و تعمیرات تعمیر و نگهداری نگهداری و تعمیرات سیستم تعمیرات تجهیزات سامانه تعمیرات تجهیزات سیستم نگهداری تجهیزات سامانه نگهداری تجهیزات سیستم مدیریت تجهیزات سامانه مدیریت تجهیزات سیستم مدیریت درخواست ها مدیریت درخواست های خرابی مدیریت درخواست ها کارتابل درخواست ها مدیریت درخواست های PM مدیریت درخواست های پی ام مدیریت درخواست های EM مدیریت درخواست های EM دوره PM دوره مراقبت و نگهداری دوره تعمیر و نگهداری کنترل پروژه تعمیر و نگهداری چک لیست چک لیست های نظارتی چک لیست های نظارتی تعمیر و نگهداری لیست های نظارتی تعمیر و نگهداری کارتابل مدیر تعمیر و نگهداری کارتابل مدیر نگهداری و تعمیرات کارتابل کارشناس تعمیر و نگهداری کارتابل کارشناس نگهداری و تعمیرات کد اموال کد فنی تجهیزات سیستم net سیستم نت سامانه net سامانه نت گزارش های تعمیر و نگهداری گزارش های نگهداری و تعمیرات سامانه نگهداری و تعمیرات تعمیر نگهداری سیستم pm
All Rights Reserved 2022 © PM.BSFE.ir
Designed & Developed by BSFE.ir